yüksek ağırlıkla dik durarak birçok kas grubunu çalıştıran hareket. kaldırılan ağırlıkla doğru orantılı olarak Testosteron ve diğer büyüme hormonlarının salgılanması artar, kasların güçlenmesi için önemli bir harekettir. ısınmadan yapılması ciddi sakatlıklara neden olabilir.
Vücudun arka tarafındaki kaslar başta olmak üzere( trapez, sırt, kalça, hamstringler, kalflar) tüm vücudu çalıştıran temel bi harekettir.
Vücuttaki en büyük kas gruplarını içeren hareket olduğundan dolayı kişinin en fazla ağırlığı kaldırabileceği harekettir. Düzgün formda yapılması çok önemlidir. (mükemmel formda da yapsanız ağır giriyosaniz o bel kesinlikle bi ince ağrı yapar)
Hormon seviyesinin ve genel olarak çalışılan ağırlıkların artması isteniyosa kesinlikle yapılmalı ve ağır girilmeli diye düşünüyorum. Ama ağırlık artışı ufak tefek sallanmalar dışında hareketin yapılışında büyük sorun yaşatıyosa ağırlıkla inatlaşılmamalı.
bana en büyük tatmini yaşatan hareket bu. haftada iki kere yapıyorum, resmen o iki günü bekliyorum, gelse de deadlifte girsem diye. inanılmaz işlevsel, hem çok basit hem çok zor. bel sakatlığı, deadlift yapanların en büyük korkusu elbet. yerine daha güvenli hareketler araştırdım ama ı ıh. anladım ki hiç kimse, hiç kimse deadlift değil. sonuç olarak, iyice ısındıktan sonra antrenmanımın sonuna doğru, sumo deadliftle* başlayıp klasik deadliftle* bitiriyorum; her sette ağırlık artırarak, yavaş yavaş ve tadını çıkararak yapmayı tercih ediyorum ki sakatlık ihtimali en aza insin.
deadliftin ertesi sabahında uyanıp kıçımda, arka bacaklarda kas ağrısı hissediyorum ya, işte o an dünya üzerindeki en mutlu insana dönüşüyorum. yerine sevemem deadlift. olmuyor denedim.