Artık oldukça pahalı olan içecek. Her gün 3 bira tüketen birinin aylık bira gideri 1000 lirayı buluyor. Bira gibi su niyetine tüketilen bir içeceğin bu kadar pahalı olmaması gerek. Çok mutsuzum sözlük.
Tabi ki ickidir keyfe keder icikir ama artik icmeyin bu birayi arkadaslar onun yerine viski icin. simdi size cok basit bir hesap.
Evde icildigi dusunulerek yaoilan hesap asagida.
Diyelim ki iki gunde iki bira iciyorsunuz.
8,5 tl x 2 adet x 15 gun = 255 tl
100 luk bi chivaz 350 tl (galiba)
Bi duble icseniz 60-70 ml eder ki
1000 ml / 65 ml = 15 gun yapar.
Bu sek ictiginizi dusunursek. Bi de bunun icine koladir maden suyudur vs koyarsaniz 20 gune kadar yeter.
Sonuc; 350 tl verirsiniz, karirinda icersiniz 15 gun icersiniz, hem de efendi efendi icersiniz, tuvalete daha az gidersiniz, yaninda daha az sey yersiniz boylece az kilo alirsiniz.
Viskinin bi kotu tarafi var, bira icerseniz taksitle aliyor gibi oluyorsunuz, viski oyle degil pesin pesin 350 tl yi bayiliyorsunuz.
Sulandırılmış arpa maltının (bkz: mayşe) mayalanmasıyla alkollü içki türü.
İlk zamanlar tombul efes'ten başka bir bira bilmezdik. Zamanla tuborg, venüs, marmara 34 gibi biralar da piyasaya girdi ama efesten vazgeçmedik. Şimdilerde ise carlsberg'ler, heineken'ler, becks'ler demeye kalmadan fuller's, chimay, brewdoggara guzu, pablo gibi markalar geldi. Meğerse zamanında içtiğimiz biralar bira değilmiş, tombul efesin yüzüne bakmaz olduk.
ben küçükken kuaför dükkanlarında kasa kasa bira olurdu. annelerimiz alkolik olduğu için değil tabii. fön makinesi hayatımıza girmeden önce bigudi ile sarılırdı hanımların saçları. sonra sıcak hava üfleyen bir fanusun altında oturup, kuruyup şekillenmesini beklerlerdi. saçları bigudiye sarmadan önce bira ile ıslatırdı kuaförler. bir bildikleri vardı herhalde.