Artık oldukça pahalı olan içecek. Her gün 3 bira tüketen birinin aylık bira gideri 1000 lirayı buluyor. Bira gibi su niyetine tüketilen bir içeceğin bu kadar pahalı olmaması gerek. Çok mutsuzum sözlük.
Fermente arpa içkisi. Beni 2'den sonrası sarhoş ediyor. 3. Bitmek üzere savuluuun. İdrar söktürür. Mesanem dolu ama çişe gitmiyorum Süt yapar. Uyarı!!! Memelerim süt vermek için değil. Süt için emmeyin. Fermentedir. Eski mısırda biliniyormuş. Ooow o kadar eski. Göbek yapar. Sevmek ister misin? Buruktur tadı. Tatlımsı, karamelize olanı da vardır. Yeni tatlar güzeldir. (bkz: tuborg içen kadın ) %4 gibi bir alkol içerir. O zaman niye sarhoş ediyor bu meret? Bulmacada çıkar. Bilmekte fayda var (bkz: ale) Almanlar festival yapmış (bkz: oktoberfest) Çek ve belçika biraları da güzelmiş. Çiş üretir, çok çiş. İnat ettim gitmiyorum işemeye.
Tabi ki ickidir keyfe keder icikir ama artik icmeyin bu birayi arkadaslar onun yerine viski icin. simdi size cok basit bir hesap.
Evde icildigi dusunulerek yaoilan hesap asagida.
Diyelim ki iki gunde iki bira iciyorsunuz.
8,5 tl x 2 adet x 15 gun = 255 tl
100 luk bi chivaz 350 tl (galiba)
Bi duble icseniz 60-70 ml eder ki
1000 ml / 65 ml = 15 gun yapar.
Bu sek ictiginizi dusunursek. Bi de bunun icine koladir maden suyudur vs koyarsaniz 20 gune kadar yeter.
Sonuc; 350 tl verirsiniz, karirinda icersiniz 15 gun icersiniz, hem de efendi efendi icersiniz, tuvalete daha az gidersiniz, yaninda daha az sey yersiniz boylece az kilo alirsiniz.
Viskinin bi kotu tarafi var, bira icerseniz taksitle aliyor gibi oluyorsunuz, viski oyle degil pesin pesin 350 tl yi bayiliyorsunuz.
ben küçükken kuaför dükkanlarında kasa kasa bira olurdu. annelerimiz alkolik olduğu için değil tabii. fön makinesi hayatımıza girmeden önce bigudi ile sarılırdı hanımların saçları. sonra sıcak hava üfleyen bir fanusun altında oturup, kuruyup şekillenmesini beklerlerdi. saçları bigudiye sarmadan önce bira ile ıslatırdı kuaförler. bir bildikleri vardı herhalde.
bira çalışan sınıfın içkisidir. arpa'dan bira, üzüm'den şarap birbirine çok yakın tarihlerde katılıyor insan evladının sofrasına. ne var ki üzüm tarımı ve bağcılık bütün topluluğun boğazına yetecek seviyede değil. bu nedenle şarap yalnızca elitlerin sofralarında tüketiliyor. bira ise daha çok miktarlarda üretilebildiğinden herkesin rahatlıkla erişebileceği bir içki. şaraba nazaran daha da besleyici. bu nedenle içeriğindeki % 4 alkolü bir yana bırakırsak bira sıvı ekmek olarak da tanımlanıyor kimilerince. ağır iş yapanların günlük tayınında bolca bira var eski dönemlerde. bir de ilk alkollü içkilerin bulunmasını takip eden dönemde insanlık tarihinde hızlı bir gelişme var. bazı tezler bu gelişmeyi dozunda alınan alkolün kafa açması ve zihni sinir fikirlerin pıtırak gibi çoğalmasına bağlıyor. benim birayla ilişkim ise hiçbir zaman iyi olmadı. bira içtiğim zaman bir yavşaklık çöküyor üzerime. ara sıra ortama uymak için tüketiyorum ama pek de anlamıyorum. hepsinin tadı aynı geliyor.
Eskiden, sulardan veya sulardaki mikroplardan insanlarin hastalandigi donemlerde %1 veya yarim alkolle gun boyu icilebilmis icecek. Su an %4-5 civaridir geneli.
Beni sasirtan ise, tamam gidip berrak isiyorsun da bobreklere faydali deyip... alkolu vucut toksit bir madde olarak gorup bir an once atmam lazim gibi gordugunden... o alkolu atmak icin daha fazla icin daha fazla harcamasi. Kabaca 3 birada 1 bira sisesi kadar vucuttan su kaybedilmesi. Diger sert alkollu ickilerde de isleyis ayni.
Gobege gelince, alkol molekuler bazda parcalanirken seker, fazla sekerde sekerin parcalanirken yag olarak depolanmasi.
Neyse bira icerken aleyhine yazmak delikanliliga sigmadi pek. Susayim en iyisi.