1. biraz ara vermiş gibiyiz. o nedenle fazla da uzatmadan bir kitap listesi hazırladım. bütün önerileri gözden geçirdim, sonra kendi önerilerim dahil hepsini göz ardı ettim. her türlü okura hitap edebilecek keyifle okunacak farklı tarzlardan bir liste oluşturmak için yaptım bunu. topluluğa katkıda bulunmak isteyenler seçimlerini bu girdi altında yorumlarda belirtsinler ve şubat ayı içinde okumalarımızı tamamlayarak girdilerimizi girelim derim.
    bu ay iki yazarımız var. biri kadın biri erkek, biri türk biri yabancı.
    ilk yazarımız . en bilinen romanı herkes tarafından okunmuştur diye düşünüyorum. bu nedenle listeye almadım. okumamış olan ve okumak isteyen olursa şibumi'yi de seçebilir. bunun dışında listeye aldığım trevanian kitapları:
    - . yazarın 1972 tarihli bu romanı bir kiralık katili anlatıyor. olaylar alplerde bir dağ tırmanışı sırasında geçiyor. gerilim ve aksiyon yüksek. bu kitabı seçip okuyanlar beğendikleri takdirde hesaplaşma-the loo sanction isimli romanı da okuyabilirler.
    - . trevanian'ın genel tarzının dışında bir roman bu. psikolojik derinliği olan, okuru ters köşeye yatıran sonuyla şok yaşatan bir aşk hikayesi.
    -. yazarın ölümünden önce yazdığı son roman 1930'ların son döneminde geçen olaylar yazarın kendi çocukluk anılarından esinleniyor. bir çocuğun gözünden insanlık halleri ve yaşam mücadelesi.
    türk yazarımız . bu yazarımızdan da üç eser var listede.
    bunu okudum ben. hakkında bir girdi de var. okumak isteyen bilgi için bakabilir. kitabı çok beğendiğimi itiraf ediyorum. herkeste aynı etkiyi yapar mı bilmiyorum. farklı bir göz tarafından okunup değerlendirilmesi güzel olur.
    ayfer tunç tarafından yazılmış toplam dört öyküden oluşuyor bu kitap. bunu okurum ben. baskısı tükenmiş, sahaf sitelerinden oldukça yüklü bir fiyata temin edilebiliyor. uzun zamandır okuma listemdeydi. yeni baskısı ya yapılır ya yapılmaz gözümü karartıp okuyacağım.
    kurgu okumam, sevmiyorum, havada kalıyor diyenler için kurgu dışı bir anı kitabı. 1960'larda doğmuş ve kasabadan hallice bir yerde büyümüş neslin altına imzasını atacağı bir şey bu. bir nesli anlamak, tanımak, değer yargılarını kavramak için gayet keyifli bir okuma sunuyor.

    biraz düşündüm de bir de bonus yazar ekleyeyim dedim. geçtiğimiz yıllarda ilginç yaşam öyküsü iki ayrı filme konu olan .
    capote'den ilk kitabımız - kurgu dışı bu kitap amerika'da işlenmiş bir cinayetin incelemesi. yazıldığı dönemde olay yaratmış, çok satmış.
    - bu romandan yola çıkarak çekilmiş audrey hepburn ve george peppard'ın başrollerini paylaştığı film bir dönem gayet popülerdi. filmi herkes bilir de truman capote pek tanınmaz. okuduğum kitapların filmlerinden pek hoşlanmam genelde, hoşuma giden bir filmin kitabını okumak farklı bir deneyim olabilir. kimse seçmezse bunu da okuyabilirim.

    listemiz budur. hiç mi hoşunuza giden bir kitap yok. banane ya ben onu okumam elimde ".........." var. okuduktan sonra hakkında bir şey yazarım diyorsanız yorumlarda belirtin. şubat sonuna kadar da yazın. bunu neden dedim. çünkü bütün önerileri göz ardı ederek bir liste yaptım. sonra adım diktatöre çıkmasın.
    #171114 laedri | 5 yıl önce (  4 yıl önce)
    12topluluk