1. "küsuratlı vereyim de salladığım anlaşılmasın" ekolündenseniz, ortadoğu uzmanlığına giriş yaptığınızda destekli sallamak için yapmanız gereken küsurat değil, kitap adı vermektir. şöyle ki; tartışma esnasında, anahtar kelimeler kullanıldığında hemen konuyla ilgili bir kitap ismi vermeniz, "kaynak kullanıyor" intibası bırakıyor olmanızdan dolayı daha fazla ciddiye alınmanıza yol açacağı gibi inandırıcılığınıza da pozitif etki yapacaktır. daha da önemlisi, karşınızdaki ortadoğu uzmanını "aha kitap okumuş, daha az sallayım da göte gitmeyim" diyerek daha pasif bir pozisyona geçirecektir.
    tabi kitapların isimlerinin, yazarlarının ezberlenmesi önemli değil, gerektiğinde herhangi bir alıntı yapmak, kopya çekmek, okumuş gibi yapmak için bu kitapların kitaplığınızda da bulunması önemli bir husustur. zaten her biri tuğla kalınlığında olan bu kitapların okunması zor olacağından, toplu siparişlerle toparlanarak ayda bir tozlarının alınması, gerektiğinde alıntı yapmak için kullanılması yerinde olacaktır.

    peki kitap işini nasıl çözeceğiz? elbetteki "anahtar kelime" kavramından yola çıkarak. şimdi uygulamalı olarak üzerinden geçelim:

    1) düz mantık yürütecek olursak, konu "ortadoğu" olduğuna göre öncelikle kapağında, başlığında ortadoğu geçen kitapları toplamamız lazım.
    2) petrol. ortadoğu ve petrol ayrılmaz ikili. bu nedenle kapağında petrol kelimesi bulunan bir kitap mutlaka koleksiyonda bulunmalı.
    3) otu boku israile bağlayacağımızdan, isminde israil geçen bir kitap iyi olacaktır.
    4) ortadoğu ve petrol = amerika. bu formülü bize verecek ve kapağında amerika geçen kitaplar edinmeliyiz.
    5) türkiye'yi ortadoğuya ve amerika'ya bağlayacak isimlere sahip kitaplarımız olmalı.
    *anahtar kelimeler: , , , ,
    evet, ilk 5 madde, giriş seviyesi bir ortadoğu uzmanı olmanız için yeterli olacaktır. kitaplarımızı düzdük ve kitaplığımız şu hale büründü.

    devam edelim. giriş seviyesini atlattık, peki orta seviye için ne lazım? elbetteki öncelikle biraz gizem...
    hemen anahtar kelimeleri veriyorum: , , servisleri.
    bu kitapları da edindiğimizde, çıkan sonuç şu olacak
    ne yaptık, hem yerel hem de global ölçekte işin içine komplo, entrika ve gizem kattık. boru değil, bir ülke okyanusun öteki ucundan başka bir kıtaya geliyorsa, bunun içinde başka bir iş olmalı tezini destekleyeceğiz...

    şimdi sıra geldi son ve en önemli adıma. ortadoğu uzmanlığının olmazsa olmazı, amerikayı ortadoğuya bağlarken bir şekilde amerikan dış politikasına yön veren isimleri ve "amerikanın planı" kalıbını kullanmak, vizyonunuzun sadece ortadoğu ile sınırlı olmadığını göstermektir. bu nedenle yapılması gereken; içinde düzen, dünya, strateji, plan gibi kelimeler geçen, amerikan dış politikasına yön vermiş isimlerin kitaplarından en az birer tane edinmektir.
    nedir anahtar kelimeler: , , , , , ,

    ve böylece son seviyeye de ulaşmış olduk. artık, şu hale bürünmüş kitaplığımızla üst seviye bir ortadoğu uzmanı olmuş durumdayız ve herhangi bir tartışmada, anahtar kelimeyi yakalayarak karşı argüman üretebilecek ve örnek verebilecek bir kaynağa sahibiz. ürettiğimiz karşı argümanın bir önemi yok, tek yapmamız gereken anahtar kelimeyle ilişkili kitabı baskın şekilde öne sürerek karşımızdakileri ikna etmek için daha fazla sallamak.

    başarılar...
    #45842 fly | 8 yıl önce (  8 yıl önce)
    0tespit