Ülkemizde rize, trabzon, artvin ve giresun’da üretilir. Tarla işçileri genelde gürcü’dür. Kamu kurumlarında kutsaldır. Pandemi sürecinde bazı kurumlarda yasaklanmıştır. Tabii yılmaz memurlarımız tarafından sorun, odalara su ısıtıcısı alınarak sallama çayla çözülmektedir.
Yangın yerinde dağıtıldığını gördükten sonra sayın cumhurbaşkanımızın hakkında yanlış bilgi sahibi olduğuna kanaat getirdiğim bitki. Şöyle ki;
"Çay, hararet alır." söylemindeki çay, o attığınız çay değil. Öyle olsa bile o insanların hararetini alacak tek bir şey var; onun da ne olduğunu iyi biliyorsunuz.
cumhurbaşkanımız tarafından, ülkenin tüm sorunlarının çözümü olduğu keşfedilmiş bitkidir. eğer sorun tahmin edilenden çok daha büyük olursa yanında kek de verilir
İçine çekildiği tüm tartışmaları, siyasetçi turnusolu olup zaman zaman sinir bozmasını falan bir kenara bırakırsak çay bence muhteşem bir içecektir.
İyi demlenmiş mis kokulu bir çayın verdiği keyfi çok az içecek verir. İçerisine konan Şeker, çayın güzel aromasını almanızı engeller ve içilen şeyi şerbetimsi bir şeye çevirir. Kaliteli bir çayın ne şekere ne de başka bir yardımcıya ihtiyacı yoktur. Süt mesela şeker gibi bambaşka bir boyut kazandırmaz çaya, biraz yumuşatır tadını, zaman zaman tercih edilebilir ancak çay dediğin bana göre sek içilir. Buzlu çay konusuna hiç girmiyorum bile zira kendisi çay falan değildir.
Çay ayrıca yoldaştır. Yolculukta, tek başımıza bir yerlerde otururken ya da zamanımız kısıtlıyken önce o gelir aklımıza. Sessizce eşlik eder bize biz istediğimiz müddetçe. Pratik, ucuz ve de zahmetsizdir.
Zaman zaman kahvenin gölgesinde bıraksak da, bence onun yeri hep başkadır.
Beyaz ve yeşil çay ise sağlık açısından çok faydalı olmalarına rağmen, içim olarak siyah çay keyfini vermezler. Onları sağlığa faydalı tüm içecekler gibi, başka bir kategoride ele almak gerekir.
İş bu girdi, yalnızca 5 yıldır çay seven ve demlediği mis gibi bergamotlu çayın kendisinde yarattığı hoş hislerle coşmuş bir petra tarafından yazılmıştır. Yani taraflıdır. Sıcak tüketiniz.