en az üç farklı derecedeki sesin bir arada tınlamasıyla oluşan, armonik açıdan birbiriyle kurallar ile bağlı nota topluluğudur. akort terimi ile çok karıştırılır. oysa ki akort; seslere uygun olarak enstrümanların ana tonalitesinin ayarlanmasıdır.
triad; üçlü anlamına gelip, üç ses içeren akorlara verilen isimdir.
sus2 ve sus4 akorlar gamın majör ya da minör olmasını belirleyen 3. sesi içermediği için; herhangi bir karakter taşımaz. türkçede suspended askıda kalmış demektir.
böyle olmasının sebebi de basso continuo bölümlerinin her zaman tek bir enstrüman tarafından çalınmaması. ayrıca barok dönemde icracıya da belirli sınırlar dahilinde doğaçlama yapma izni veriliyor. mesela louis marchand'a döneminde herkesin hayran olma sebeplerinden birisi de adamın hayvani bir doğaçlama yeteneğine sahip olmasıymış. johann sebastian bach gibi kafasından üç sesli füg çalan adam bile hayran marchand'a, artık siz düşünün adamdaki dehayı. tabii marchand'ın zayıf yönü, bach kadar yeni tonalitelere ve yeni müzik biçimlerine çok açık olmamasıydı. bach gibi 12 tonlu bir müziğe açık olsa belki marchand'ın hayatı da farklı olabilirdi.