1. 'ndan olan kişi. aynı zamanda 'yı izleyen kişilere de verilen isim.

    bunlarda dikkat ettiğim bir özellik, kadirşinas olmaları. zamanında çin'e bolca yatırım yapmalarının sebebi sadece kârlılık değil, zamanında çin'de de osmanlı'daki gibi rahat yaşamaları. mesela hristiyanlar yahudiler kadar rahat olamamışlardır çin'de.
    #280068 bachophile | 3 yıl önce (  3 yıl önce)
    0millet 
  2. Sağlam dini bağları sebebiyle birbirlerini desteklerler. Üstün bir dayanışma kültürleri vardır ve bu nedenle zenginleşirler. Zenginlikleri ve ayrımcı yapıları nedeniyle tarih boyunca ,sayıları az olduğundan ve egemen devletleri olmadığıdan, vatandaşı oldukları devletler tarafından sürgün ve ihraç (bkz: ) edilmiş kişiler.

    İkinci dünya savaşı zamanı Hitler'e, arendt'in yalancısıyım, itaat ettiklerini anlamış değilim tabi.
    #202671 kont fosco | 5 yıl önce
    0millet 
  3. ikinci dünya savaşı döneminde Slovakya, İsveç, Norveç, Rusya, Letonya, Bulgaristan ve Hollanda gibi ülkelerin siyasi çıkar için ülkelerinden sürdüğü topluluk.
    #200062 ancientsongofpassion | 5 yıl önce
    0millet 
  4. verilen nobel ödülleri'nin yüzde 20'sini almış, dünyanın gelişiminde büyük payı olan topluluk.
    #198939 bulbasquirtlechar | 5 yıl önce
    0millet 
  5. (bkz: )
    #198764 yavudi | 5 yıl önce
    0kitap 
  6. (bkz: )
    #196631 yavudi | 5 yıl önce
    0millet 
  7. rusya ve ukrayna'da epey bir nüfusa sahip oldukları için olsa gerek, kemancıları çoğunlukla nden yetişmiş millet.

    (bkz: )

    aslında amerikan keman ekolünün kurucularından 'in öğrencisi. ama delay de rus ekolü öğrencisi olduğu için perlman da rus ekolü sayılıyor. zaten 'den feyz almış birisi.

    (bkz: )

    (bkz: )

    ise fransız ekolünden gelerek bir istisna oluşturmuş.
    #188031 jean baptiste de la rose et la croix | 5 yıl önce (  5 yıl önce)
    2millet 
  8. Çok ilginç gerçekten
    #188022 isthatnotokey | 5 yıl önce (  5 yıl önce)
    1millet 
  9. Hz. Musa'nın dinine bağlı olan kimse, Musevi, semitik.
    #103263 tdk | 7 yıl önce
    0millet 
  10. evrensel günah keçisi.

    bir ülkeye birileri zarar veriyorsa, bunun arkasında kesin yahudiler vardır. zira siyasetçiler kusursuz kimselerdir.

    ah o yahudiler yok mu ah... işleri güçleri fesatlık. oysa ki o kadar paraları var, alsalar 3-5 dönüm toprak onunla ilgilenseler; ya da bir sahil kasabasına falan yerleşseler...

    adamlar tuvalette bile "acaba bugün hangi ülkeyi karıştırsak?" diye düşünüyorlar sanırım.
    0millet 
  11. Son derece yetenekli, çalışkan ve disiplinli insanlar yetiştiren bir kültüre doğuyor batıdakiler. Üzerine bir de birbirlerini tutuyorlar.

    Bunlar başarılı olmasın ben mi olayım ?
    #84272 son kurtadam | 7 yıl önce (  7 yıl önce)
    0millet 
  12. avrupa'nın ve daha sonrasında da türkiye'nin günah keçisi olmuş millet. tabii daha sonradan yahudi olmak, yahudi ulusundan sayılmak da mümkündür. zaten isa mesih'ten sonra isa'yı takip eden herkes israil halkından sayılmıştır.

    anti-semitik hareketlerinin odak noktası bu insanlardır ki bu hareket de 1900'lerde başlamış bir hareket değil. esasında antik çağ'a kadar uzanıyor. sanırım ilk anti semitik uygarlık olarak mısır uygarlığı'nı örnek gösterebiliriz. daha sonra 1000'li yıllarda da avrupa'nın hristiyan kralları yahudi mallarını yağmalamaktan ve yahudileri sürgüne göndermekten kaçınmamışlardır.

    "yahudiler altımızı oyuyor" lafı antik çağ'dan beri söyleniyor.
    #84241 akai suisei char aznable | 7 yıl önce (  7 yıl önce)
    0millet 
  13. ilk tek tanrılı dinlerden birine sahip topluluk.
    aslında yahudilik, musevilik demektir.
    doğuştan yahudi olan veyahut sonradan bu dini(musevilik) benimseyen herkese yahudi denilir ama yine ''aslında'' yahudilik doğuştan gelen bir şeydir, hatta babanız bile değil, anneniz yahudiyse yahudisinizdir.
    din ve ırk bağımsızdır. ama böyle aynıymış gibi bilinmesi de çok normaldir. yani bir nevi bugün ''türkiye'de doğan bir türk, müslümandır'' demek gibi oluyor.
    dinini aile kültürü, coğrafya belirliyor.

    musevilik dinine sahipseniz kutsal kitabınız tanahtır. hristiyanların eski ahiti ile nerdeyse aynıdır.

    bir de talmud vardır ki yahudilerin efsaneleri,gelenekleri,törenleri vs yer alan dini metinleridir.
    #84240 tanriyibizyarattik | 7 yıl önce
    0millet 
  14. Sıkı durun...

    İbrahim'in soyu: ibraniler... musevi olup bir krallik kurarlar... sonrasinda yahudiye ve israil diye ikiye bolunur.
    Yahudi; yahudiyeden musevi bir ibranidir.
    #84230 timoteus | 7 yıl önce
    0millet