Arşiv olarak da kullanılabilen uygulama. Fotoğraflarınızı oraya atıp silmeyerek belli bir zaman sonra, eskiye gidip gidip “ulan neler yaşamışım” diyebileceğiniz bir uygulama da olabilir. Ayrıca çok yararlı sayfalara da ev sahipliği yapabilmektedir.
cocukken kitaplarin yazilarini okumadan sadece resimlerine baktigimizi hatirlatan sosyal paylasim platformu.
takip listemde ilgi cekme pesinde ve surekli begeni kasan tipler degil; haber, bilim sayfalari ve kedicikler oldugu icin, yozlasma seviyesi hakkinda da bilgim yok.
Arabasının ön torpidosunu merak ettiklerini düşünenlerin sosyal mecrası olmuş durumda olan platform , yiğitlerin o esnada ön kamerayla çekim yapmalarını tavsiye ederim:) (bkz: bazlama)
story özelliği ile snapchat'i hedef aldıktan sonra şimdi de reels özelliği ile tiktok'u hedef almakta olan bir facebook uygulaması. bazen kaptırıp gitsem de genelde günde 20-30 dakika arası kullandığım uygulama, özellikle arama kısmında izlediğim diziler, animeler ve ilgilendiğim alanlarda paylaşımlar görmek hoşuma gidiyor, yeri gelir en çok orası için kullanırım hatta. yalnız bu reels takıntıları ile arama kısmının yerine reels kısmını koymaları ve arama kısmını mesaj kısmının sol yanına yerleştirmeleri durumuna hala alışamayıp yanlışlıkla reels kısmına tıkladığım oluyor hala. belki de zaten bunu düşünerek yapmışlardır, neticede insanın bir el alışkanlığı var ve bunu kırması biraz zaman alıyor, derken belli mi olur kaptırır kimileri bu reels'a mantığı vardır. benim ise çok ilgimi çeken bir kısım değil açıkçası reels kısmı, garip garip videolar atıyor millet. kısa zamanda alışmam dileğiyle bu dizayna.
Kuruluşunun anısına uygulama butonunu kısa süreliğine çeşitlendirmiş. Onun için ayarlar kısmına gelip yukarı doğru kaydırmanız lazım, oradan istediğiniz çeşidi seçebilirsiniz. 2010’a ait 2 tane seçenek var, 2011’e ait de 1 tane. Sonra lgbt’i olsun normal siyah olsun, beyaz olsun bir yığın seçeneği var.
Çok da önemsememek lazım. İnternetin kendisi gibi düzgün kullanıldığı takdirde gayet de ufkunuzu açacak içerikler de var. Özellikle fotoğraf ve doğa konusunda çevrenizi keşfetmenizi sağlayan bir uygulama.
En son 3 yıl önce kullandığım tek platformdu kendisi. Hesabımı kapatarak sosyal medyadaki tek ve son varlığımı da noktaladim. Onca insan görüp hiçbirisi ile gerçekte konuşmadığınızı, aradan yıllar geçtiğini, ne yapiyorum ben bu kişileri paylaşımlarını takip ederek dediğim bir anda kendisine veda ettim. Kafam oldukça rahat. Bomboş bir mecrada çoğunluğunu, kendisine duyulan saygıyı paylaştığı havalı fotolarda kazanmaya çalışan abuk sabuk tipler oluşturur.
Siz sosyal medyayı nasıl kullanıyorsunuz bilmem ama gayet aktif ve bilgilendirici kullanılabilecek bir platform. En son fotoğrafımı nerdeyse bir sene önce yükledim. Keşfettiği özelleştirebiliyorsunuz. Keşfetimde ; yemek, spor , doğa fotoğrafları , mimari dizaynlar , mesleki gelişim, fen bilimleri ile ilgili konular vb . Bir sürü alanda fotoğraf ve bilgilendirici metinler çıkıyor. Bir ara bende de Şeyma subaşı çıkıyordu . Bundan kurtulmanın yolu keşfeti arkadaşlarınıza göre değil kendi ilgi alanlarınıza göre düzenleme ayarı var ordan düzeltebilirsiniz.
marka bilinirliği yükseltmek ya da ürün tanıtımı için kullanılırsa kurumsal olarak son derece faydalı bir uygulama. google ads reklamlarına kıyasla çok daha uygun maliyetlere reklam verilebiliyor.
insanlar yava yavaş terk etmeye başlayacak bakın görürsünüz... ben bu durumu avmlere benzetiyorum biraz. dolasmak vakit harcamak için giriyor insanlar buraya fakat gel zaman git zaman insanlar aynı şeyleri görmeye doyuyorlar tıpkı bir süre sonra işi olmadığı sürece avmlere gitmeyen insanlar gibi.
(bkz: kendine saygısı olan insan)
tamamen çöplüğe dönmek için elinden geleni yapan, algoritmasının kaliteli içerikleri bir şekilde ön plana çıkartmamaya ant içtiği sosyal medya uygulaması.
an itibarıyla DM içeriğine gereksiz şekilde “kaybolan mesaj” özelliği getirdiğini öğrendiğim uygulama. Sildiğimiz mesajlar geri mi geliyormuş anlamadım.
neden çöplük tu kaka diye yerden yere vurulduğunu anlamadığım, kullanıcının tercihlerine göre kalitesini belirleyebileceği mobil uygulama. neredyse tüm kıtalardan, sayısız ülke ve şehirden çektiğim fotoğrafları paylaştığım, buralara gitmek, görmek isteyenlere deneyimlerimi aktarıp, kendimce yararlı bir amaç için kullandığım uygulama. evet gezi rehberleri, bloglar, wiki gibi başvuru kaynakları var fakat; çoğunda, dünyanın neresinde başınıza neler gelebileceği, ülkeye, bölgeye göre alabileceğiniz önlemler, dikkat isteyen ufacık ama hayat kurtaran reçeteler yazmaz. bu benim yolum, başkası daha farklı bir kullanım tercih eder. kullanıcı nitelikli olursa çöp paylaşımlara prim vermez, sonuçta tüm ayarlar elimizde.
günümüzde en yaygın kullanılan uyuşturuculardan. en değerli varlığımızı* kolaylıkla bunun uğruna heba ediyoruz. edindiğimiz az bir haberdarlık, çokça özenme-kıskanma-haset. getirisi götürüsünü kurtarmıyor.
Hayatta hiçbir şey için çaba sarf etmeden hiç emek vermeyen insanları ünlü edip story başına 2000 tl alan insanların olduğu topluluk. Hayatı pesbembe yaşarlar son derece mükemmel hayatları vardır. Uygulamanın kesinlikle güzel yanlarıda var. Bu kullan kişiye göre değişir. Spor, diyet sayfaları vb gibi.
Bir ay önce ani bir kararla kapatma kararı aldığım sosyal medya platformu.
son zamanlarda karantina etkisiyle anlamsız şekilde bağımlısı olmuştum. alışkanlık olmuş elime telefonu alınca hop bi bakıyorum instagramdayım. günlük ayırdığım zaman da artmaya başlayınca dur demek lazım deyip duruma el koydum. ne çok samimiyetsiz insan ve hayata maruz kalıyormuşum da farkında değilmişim kafam mis gibi şu an.
Yavaş yavaş zaten daha önceden de olduğu "market place" (pazar yeri) olma durumu daha da ön plana çıkmıştır direkt ürün satışı ve etiketlenmesi de başlamıştır. Bu mecrayı "sosyal medya" olarak kullanarak kendi özel foroğraflarını burada paylaşmanın da, normalde şirketlerin reklam yaptığı bilboardlara kendi fotoğrafını koymaktan çok da farkı yok. Eğer bir şey satmıyorsanız instagram'da; bu illaki ayakkabı, çanta vs. olmak zorunda değil, sosyal statünün, güzelliği, vb şeylerin de reklamı yapılabilir; siz bu uygulamanın kullananı değil ürünü oluyorsunuz.
Size bir şey satmak için şirketler ve insanlar para harcarlar Facebook'a (Instagram ve Whatsaap'ın da sahibi) ve sizin önünüze doğal içerik olarak gelirler. Siz hala bunun üstüne bu uygulamada saatler harcıyorsanız her gün bu sizin seçiminiz ancak şirketin ya da bu mecra üzerinden ürün satarak, saçmalayarak, mekan gezerek, makyaj yaparak para, statü, vb. kazanan insanların herhangi bir suçu yok bu durumda. İnsanlar girdiği ve beğrendiği sürece de bu böyle devam edecektir
facebook'un bünyesinde olan uygulama. fi tarihinde açmış olduğum ama kullanmadığım hesabımı likya yolu sayfalarını takip için yeniden aktive etmiştim. birkaç kullanıcı dışında saçma sapan içerikler, kasıtlı yanlış etiketlemeler ve reklamlardan geçilmiyor. tekrar telefonun ücra köşelerine yolladım gitti.
eşlerin, sevgililerin ayrılıklarını açıklamak için kullandığı bu sosyal medya platformu 8 kasım 2020 itibarıyla berat albayrak’ın istifasını açıklamasıyla devlet protokolünün de parçası olmuştur.
bir ülke düşünün ki, hükümetinin en önemli bakanlarından biri instagram’dan istifa edip, twitter’ını ve telefonunu kaptıp sırra kadem basıyor. devlet ciddiyeti, devlet gelenekleri diye bir şey vardı zamanında, hey gidi günler hey *