1. adı, aslında kürt böreği değil küt böreği olandır. güzeldir şekerli daha da güzelleşir :)
    #114034 bir basina | 6 yıl önce (  6 yıl önce)
    0yemek 
  2. böreğin adı kürt böreği, kürt böreği olmasına da kürt böreğinin kürtlükle bir ilgisi yok. yani var da düşündüğünüz ya da bildiğiniz gibi değil.

    börek balkan göçmeni bir aile işletmesi börekçinin ürünü. kürt böreği gibi yine balkanlara özgü pek çok börek yapıyorlar ve hem toptan hem perakende satıyorlar. bildiğiniz gibi kürt böreği sadedir yani sadece hamurdur. doğal olarak ailenin ürettiği börek çeşitlerinin içinde en ucuz börek de kürt böreğidir. çok büyük bir çoğunluğunu kürtlerin oluşturduğu ameleler ve hamallar yani işçiler bu en ucuz börekten yerlermiş. bu sebebten sade böreğin adı kürt böreği kalmış.

    www.istanbulistanbulolali.com/...

    ofpof.com/...

    ekleme: olay bundan ibaret ama buradan hareketle siyasi, sosyolojik analiz kasılacak olursa ben bunu silerim. demedi demeyin.

    öğrencilik yıllarımda kahvaltı niyetine ve bira altlığı olarak üzerine çok bol pudra şekeri dökerek en az o işçiler kadar çok yemişimdir. kahvaltı niyetine olanların büyük bir kısmı orjinal dükkanda yenmiştir.
    #31236 extracts and licences | 8 yıl önce
    0yemek 
  3. bence sade hali biraz içi bayar, pudra şekerli daha güzel gelir. tabi bu insani miktarda yiyenler için geçerli bir durum olmayabilir. hani bir dilimde fark etmeyebilir yani. lakin benim gibi bir tepsi gömme potansiyeli olanlara tavsiyem pudralı.
    #25017 larden loughness | 8 yıl önce
    0yemek 
  4. küt böreği
    kürt böreği
    sade börek

    diye adları olan börek türü. ama doğrusu sade börek diye biliyorum.
    #25016 kerem | 8 yıl önce
    0yemek 
  5. kacak cayla gideri olan bogrek.
    #25011 pokilertoner | 8 yıl önce
    0yemek 
  6. 90 lı yıllar mantığı ile tanım: Kürt yoktur. Türk vardır. Kürt böreği olmaz, türk böreği olur. Bu böreği yedikten sonra da dişler kürdan ile değil, türkan ile temizlenecek.

    Çözüm süreci sırasında tanım: Kürt böreği vardır, kardeşimizdir. Baklavayı da kürtler bulmuştur, türkler sahiplenmiştir. türkler gitsin vezir parmağı yesin.

    Çözüm süreci sonrası tanım: Tüm börek tepsileri temizlenecek. Kimse deterjanımızın gücünü test etmeye kalkmasın.
    #25010 macro | 8 yıl önce
    0yemek 
  7. İnsanları her ne kadar ister istemez ırkçılığa iten börektir denilse de , kürlerinde türklerin de lazların da yediği börektir . tıpkı laz böreğini yada çerkez böreğini her kesimin yemesi gibi ...
    #24993 bizimkisankihayatti | 8 yıl önce
    0yemek 
  8. "nasıl bir ibnelikse peynirliye peynirli, kıymalıya kıymalı derken sade böreğe kürt böreği denmiş. kürt müsünüz abi bu ne biçim isim?"

    insanları ister istemez ırkçılığa iten bir börektir.
    #24959 Kurt adamdan hallica | 8 yıl önce
    0yemek 
  9. 20 yaşına geldim ama babaannemin evine gittigimde hala yerim. Sabah namazina kalkinca babaannem bizide kaldirirdi gider alirdim boyle 2 3 liralik ama 2 3 liraya baya veriyodu adam üstüne böyle pudra şekeri koyardi sanatçı edasiyla paketleme desen makina gibi kusursuz. Sira yemeye gelince ustundeki cok kizarmis yerleri ilk başta yerdim sonra az kizarmis yerleri tek lokmasa yutardim . Hey gidi heyyy
    #24943 hyymhyym | 8 yıl önce
    0yemek 
  10. tarifini bilmedigim ama citir citir olan, uzerine pudra sekeri dokulup yenen borek. pudra sekeri bana kalirsa tadini bozuyor.
    #24800 pokilertoner | 8 yıl önce
    0yemek