1. "yapılandırmacılık", "kuruculuk" anlamlarına gelen akım.

    daha çok plastik sanatlarda etkili olmuştur. tekniğin ve malzemenin yüceltilmesi ilkesi benimsenmiştir. benimseyenleri, geçmişle bütün bağları koparma amacındadır. akım, sovyetler birliği'nde 1934'teki yazarlar birliği kongre'sinde toplumcu gerçekçiliğin resmi sanat anlayışı olarak ilan edilmiştir.
    #18971 kesret | 8 yıl önce
    0sanat terimi 
  2. kesinlikle* en çok mimari sanatlarda etkili olmuştur. sebebi ise, ssri nin yönetim politikası gereği yaşam ve kamu binalarında, rusyanın yaygınlaştırdığı bu akımın dışına çıkılmamıştır. bu akım, sscb tarafından yozlaşarak yaygınlaşmıştır hastane ve okullarda aynı planlar kullanılması gibi
    #18975 tiger | 8 yıl önce
    0sanat terimi 
  3. modern mimarinin bir formudur, gereksiz hacim bulunmaz, oluşturulan her hacim her alan her duvar her pencere-cam bütün malzemeler, motifler, ölçüler, bütün çizgiler bir amaca hizmet etmektedir.

    kontrüktivizme sadık yapılmış binada eğer afilli birşeyler görüyorsanız kesinlikle bir fonksiyona sahiptir.
    bina gibi binaların mimari akımıdır konstrüktivizm
    #18976 tiger | 8 yıl önce
    0sanat terimi 
  4. konstrüktivizm-yapılandırmacılık, 1915'te Rusya'da Vladimir Tatlin ve Alexander Rodchenko tarafından oluşturulan, özellikle sert soyut yaklaşımları ile bilinen bir sanat akımıdır.
    #193844 freedom | 5 yıl önce
    0sanat terimi 
  5. nın sona ermesiyle birlikte uluslararası konjonktürde baş gösteren dönemi, zaman içerisinde uluslararası politikanın doğasını dönüştürmüştür. bu dönem içerisinde var olan rasyonalist teoriler ( ve ) uluslararası sistemdeki dönüşümü tek başına açıklamada yeterli değildi. Temel teorilerin, devletlerin sadece egemenlik, güç ve çıkarlarına vurgu yapmaları sebebiyle uğradıkları bu başarısızlık; fikirlere ve normlara da önem veren Konstrüktivizmin uluslararası ilişkiler disiplininde etkin olmaya başlamasına sebep olmuştur.

    Konstrüktivistler devlet davranışlarının belirlenmesinde sadece ve gücün kullanılmasının yetersiz olduğunu düşünerek, fikirler ve normlar gibi sosyal faktörlerin de bu konuda önemli etkiye sahip olduğunu savunmuşlardır. Konstrüktivist teorisyenlerin özellikle kimlik ile çıkar arasındaki ilişkiyi incelemeleri ve fikirlerin çıkarları nasıl etkilediğini araştırmaları, kimlik kavramının bu teoride önemli bir yer tutmasına sebep olmuştur.

    Konstrüktivistler de tıpkı ler gibi devletlerin uluslararası sistemin temel aktörleri olduğunu kabul etmektedirler. Fakat Konstrüktivistlere göre devletlerin çıkarları, yapının devletlere dışarıdan empoze ettiği bir durum değil, devletlerin etkileşim sonucu tanımlayarak yapılandırdıkları yeni kimliklerinin sonucu olarak ortaya çıkar.
    #285901 skandal | 2 yıl önce (  2 ay önce)
    2siyaset terimi