Duygu dolu olduğu kadar meydan okuyan; cesaret, kavga, umut, direniş ve zafer dolu satırların, buram buram halk, vatan, özgürlük, isyan ve devrim kokan şarkıların ve marşların mimarı efsane müzik grubu.
Grup yorum Dinlerken bir bakmışsınız dolu dolu gözlerle ölümüne savaşacak kadar motive ve gaza gelmiş bulursunuz kendinizi, grup yorum bu kadar “biz”den, bu kadar hayatın içindendir: bu kadar da halklaşmıştır işte… öyle ki ben bugüne kadar halkın umut ve özlemlerini, hayallerini grup yorum’dan daha iyi anlayan ve anlatan başka herhangi bir müzik grubu ya da sanatçı tanımadım.
sanatını toplumun aydınlatılması için bir silaha dönüştürürken “sanat sanat içindir” klişesini yıkan yedi notanın komutanları; basit ve anlaşılır olduğu kadar vurucu ve insanı büyüleyen dizeleriyle -sıkıcı teorik tartışmaların ve dar grupçu yaklaşımların ötesinde- türkiye devrimci hareketi’nin kısa ama bir o kadar da gurur dolu tarihinin geniş kitlelerce tanınmasını sağlamıştır.
Tüm bunlar bir yana, iddia ediyorum ki dünyada grup yorum kadar baskı gören başka bir müzik grubu ya da sanatçı topluluğu daha yoktur. Nedeni belli: kurulduğu günden bugüne grup yorum, halkın ve devrimin sesi olduğu gibi bugün de olmaya devam etmektedir… bir müzik grubunun Sadece yurtiçinde değil yurtdışında da konserlerinin binbir türlü yolla engellenmesini, hiçbir elle tutulur gerekçe gösterilmeden tutuklanan üyelerinin en temel hak ve özgürlüklerine cezaevlerinde alıkonulmasını ve yine bu yüzden üyelerinin neredeyse yarısını ölüm oruçlarında kaybetmesini başka nasıl açıklarsınız? Bu haliyle grup yorum, bir müzik grubu olmaktan çıkmış, bulunduğu her yerde başlıbaşına bir savaş ve direniş mevzisi hüviyeti kazanmıştır.
İşte tüm bunlara rağmen grup yorum, bugün de halkın sesini notalara dökmek yolundaki gayretli çabalarına son sürat devam ediyor.
gerisi hayat, biliyoruz. Hayat da kavga, biliyoruz…