1. kavramıyla karıştırılan kelime. halk, topluluk için kullanılır. mahalle halkı, halkı gibi. millet dendiğinde ise tarih boyunca süregelmiş bir soydan bahsedilir
    #48736 paratoner | 8 yıl önce
    0genel terim 
  2. Devletin kendisidir. Ülke ayırt etmeksizin söylüyorum, hükümetin her zaman en son plana attığı ancak aslında hükümetin en zengin kaynağıdır. Halk olmadan ne devlet ne de o devletin hükümeti var olabilir. Bu yüzdendir ki halkını tanımayan ve onun isteklerine sırt çeviren tüm hükümetler ölümle lanetlenmiştir.
    #48996 midnight | 8 yıl önce
    0genel terim 
  3. Herhangi dil, din ve ırk birliği olma zorunluluğu olmayan insan topluluğuna denir. Örneğin; İstanbul halkı, Akdeniz halkı, Türkiye halkı vs. (gereksiz yere Türkiye halkları şeklinde de kullanılır.)

    Atatürk ilkelerini hatırlarsanız orada halkçılık, eşitlik olarak kodlanmıştır. Örneğin; kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi, soyadı kanunu ile ayrıcalık belirten ünvanların (ağa, hacı, bey..) kaldırılması vs. Hepsi eşitliği sağlamaya yönelik devrimlerdir. Yani halk kelimesi ötekileştirmenin en büyük karşıtlarından biridir.

    Oysa eş anlamlısıymış gibi kullanılan millet kelimesi için ise aynı şeyleri söyleyemeyiz. Çünkü Millet kelimesi sert bir kavramdır. Irk, dil, din birliğini istediği daha sert istekleri olduğu gibi bazen sadece anayasal bağlılık ve kültür Birliği gibi yumuşak isteklerle de tanım alabilir. (Yurttaşlık)
    #259700 alatriste | 4 yıl önce (  4 yıl önce)
    0genel terim 
  4. Ucuzcu market istilası olmadan önce normal marketlerdeki en ucuz ürünlerin markasıydı.

    Kekten tereyağına kadar bir sürü çeşiti vardı bunun. sonra birden kayboldu ne olduğunu bilmiyorum dağıtım ağlarını düşürdüler herhalde fakat bir yerde geçenlerde sütüne rast geldim. çok da süt sevmem ama nostaljisini yaşadığım için aldım, mutluyum bundan sonra halk süt içeceğiz evde içersek.
    #270323 migfer tokmakel | 3 yıl önce (  3 yıl önce)
    0marka