1. bir müzik enstrumanını çalmakta ya da on parmak klavye kullanmakta çok gerekli bir fonksiyon. çalışmayla geliştirilir. şimdi nereye basacaktım diye düşünmeden kaslarınız ezberden yapar işleri.
    #208512 laedri | 4 yıl önce
    0genel terim 
  2. Ütünün fişini çektin.. ocağı kapattın.. merak etme..
    Yapsan da hatırlamazsın.

    Benim gibi bu konuda endişeliyseniz, kontrol için yarı yoldan dönüyorsanız ya yüksek sesle yaptığınız şeyi söyleyin, kulaklarınız da duysun. "Ütünün fişini çektim" ya da ütünün yerini değiştirin, ocakta tencere bırakmayın vb..

    Ayaklarınız sizi götürür, hergün gittiğiniz yol ise nereden döneceğinizi düşünmezsiniz, hatta yürürken belki başka birçok şey düşünürsünüz. İş yükünü azaltır kas hafızası.
    #208500 nymph | 4 yıl önce
    2genel terim 
  3. çok fazla tekrar edilen eylemin zamanla daha az odak harcanarak daha rahat şekilde yapılmasının sebebidir.
    #208252 coronavirus19 | 4 yıl önce
    0genel terim 
  4. 19. yüzyılda ve 20. yüzyılda kemancılar sürekli teknik veya repertuar çalışırken 'in deli gibi dizi (veya gam) çalışma sebebi. zira zaten beste dediğimiz şey de bu dizilerin çeşitli şekillerde dizilmesi olduğundan adam "ben notaların yerlerini iyi kavrayayım da, gerisi zaten gelir" diye düşünmüş.

    "bir kemancının özgeçmişi, çaldığı dizilerde gizlidir." diye buyurmuş bu sebepten kendisi.
    0genel terim 
  5. aslında yoktur. kasın bilgi saklama gibi bir işlevi söz konusu değildir. müzik çalma, motor davranışları ezberleme vs gibi eylemler de beynin bir işlevidir. kas hafızası derken kastedilen de budur tabii. ancak isme bakılınca kasların kendi hafızası var gibi bir anlama da çıkabilir ki öyle bir şey yoktur. varsa da ben bilmiyorum.
    #209736 uzu vian cerbon | 4 yıl önce
    0genel terim 
  6. Dart oyununda ölümcül bir öneme sahiptir. İlk girdi tam olarak Dart ile ilgili Tanımına karşılık geliyor. Tecrübe ettiğim ve gözlemeyebildiğim kadarıyla bazı insanlarda yetenek olarak mevcut.
    #209644 mike ehrmantraut | 4 yıl önce
    0genel terim 
  7. Üniversite derslerinden hatırladığım kadarıyla çizgili kasta anı biriktirme özelliği yok, gelen sinyallere göre kasılıp-gevşer ve eklem/kemiği hareket ettirir. İstemli olarak bir olayı onlarca/yüzlerce kez tekrar ettiğimizde beynimize ve sinirlerimize, belirli bir hareketi gerçekleştirmek için hangi kasları hangi sırayla çalıştıracağımızı öğretiriz. tekrarlarla piştikçe sistem daha çabuk tepki verecek ustalığa erişir, otomatikleşir. Tek elle düğme iliklemek, kravat bağlamak, bisiklete binmek, el becerisi gerektiren hareketler vb... Bu tür hareketlerin yapılmasında beyin tabanındaki çekirdeklerin ve denge organımız beyinciğin de rolleri vardır. Diğer yandan eğer yeterince pratik yapılmazsa (kendimizi saldığımız zaman) sinirleriniz tam olarak hangi sırayı aktive edeceğini bilse bile, bunu yapmak için kaslarınız gerekli gücü üretemez. Örneğin kırılan bacak/kol alçıdan çıktıktan sonra bir süre istediğiniz şeyleri tam olarak yerine getiremezsiniz. Otomatikleşmiş hareketler (örneğin tenisçinin servisi) doğru ve çok tekrar ile pekişir. Hareket kasta ama hafızası beyindedir.
    #209751 alpali62 | 4 yıl önce
    0genel terim