milli parkının yamacında bulunan, 1 seneden biraz fazladır yerleşik olduğum tatil beldesi.
-günbatımını sevmiyorsanız burada güneşi batırmamışsınız demektir. samos adasının ardından güneşi batırdıktan sonra gök yüzündeki renkler hava tamamen kapanana kadar insanı kendine aşık ediyor.
-halen zeytinlikler ve şeftali bahçeleri ile dolu bir çok yer. ancak insanlar hiç acımıyor, kat karşılığı müteahhite verip canına okuyor güzelliklerin.
-yerlisi ile çok karşılaşmadım. hani gerçek adalılarla veya davutlar - güzelçamlı köylülerini mahalle pazarlarında yakalayabilirsiniz. çoğunlukla kimseden haz etmiyorlar.
-yerleşik yabancı ülke vatandaşı çok. sahilde yürüyüş yaparken selam vermekten çekinmeyin gelirseniz. selam verip geçin, ülkem insanları gibi saçma sapan tepkiler almazsınız.
-kuşadası şehir olmuş, yaz kış insan kaynıyor. adam söke'den gelen yolun başında oturuyor adalıyım deyip kafa açabiliyor, he deyip geçin. yerli geçinenler çoğunlukla benim gibi dışarıdan gelip yerleşen insanlar. yerli aramayın bana sorarsanız ben de egeliyim, adalıyım yani lütfen.
-mutlaka tekne turu yapılmalı. benim katıldığım tur samos adasına resmen 10 m kadar yaklaştı atlasam pasaportsuz geçerdim. siz yine de dikkatli olun hellas kardeşlerimiz enseleyebilir.
-"hanzosu barzosu çok aman diyeyim berbat ıyk" diyenlere aldanmayın. güzeller güzeli kızlarımız tüm hanzoları kapışıyor buralarda. güzel yüzlü kardeşlerimiz de turistten bıktılarsa demek bu hanzo adamların kadın versiyonlarını kapmış. çoğunlukla böyle gördüğüm kadarıyla.
-çok fazla emekli ikamet etmektedir. mümkün olduğunca uzak durun derim. çoğunluğu kafa açmayı kendine amaç edinmiş, tamamen sıkılıyorlar ve size sarıyorlar. ben iş icabı muhattap olmak durumundayım, siz zorunda değilseniz "aman teyzelerim amcalarım ne dadlı" diye aldanmayın vallahi ciğerinizi sökerler ruhunuz duymaz.
-herkes fitness yapıyor. erkekler için azami 45 cm kol, kadınlar için düşük yağ oranı zorunlu tutuluyor ona göre gelin.
-dilek yarımadasına dalın direkt. cebinizde bir çakı, mümkünse biber gazı ve sopa olsun yürüyorsanız. doğal yaşam var, iti uğursuzu çıkma ihtimali de yok denemez. doğaya kendinizi kaptırın mükemmel ötesi yerler var. çıkın tepeden ada ayaklarınızın altına serilsin.
-gece hayatını henüz deneyimleyemedim iş güç koşturuyorum ama iyi diyorlar.
aydın'ın turistik bir ilçesi. adnan menderes kuşadası'nı izmir'den alıp aydın'a bağlamıştır (kendi memleketi aydın olduğu, aydın'ın da denize kıyısı olmadığı için muğla'dan didim'i, izmir'den de kuşadası'nı alıp aydın'a bağlamış). 1990'larda çok tatlı bir ilçeydi kuşadası. günümüzde her yer beton, her yer site. bu hali biraz acıklı benim için. özellikle yerli turist çeken, uluslarası camiada esamesi pek okunmayan bir turistik ilçemiz.
Uzun zaman izmir ilçesi olarak bilinen fakat aydın'a bağlı olan ilçemiz. Ne yazık ki kumsalları vasattır. Oldu ki yolunuz düştü diyelim. Milli park'taki koyları ziyaret edebilirsiniz. Kadınlar denizi güzeldir fakat çok kalabalık. Long beach tarafı dengesizdir. Haftanın bir ya da iki günü denizi temiz ve berrak yakalayabilirsiniz. Siz gene de tercih etmeyin bence.
türkiye'nin genelinde hakim olan çarpık kentleşmeden elbette kuşadası da nasiplenmiştir. şahsen yaşadığım en büyük sıkıntı iş hayatının ölük olması, zeki donanımlı insan bulunmaması ve sosyal aktivitelerin sınırlı olmasıydı. doğru düzgün tiyatro, konser olmaz; tamamen deniz kum güneş ve dandik gece klüpleri üzerine dönen bir sosyal hayat söz konusudur. en büyük avantajı izmir'e yakın olmasıdır, daraldıkça kaçıp sosyalleşebilirsiniz.