downloadable content kelimesinin kısaltılmış hali. indirilebilir içerik anlamına gelir. her zaman olmasa bile genellikle para ile satın alınabilen bilgisayar oyunu eklentilerine/yazılımlarına verilen isimdir.
Oyunun devamı niteliğinde, hatta ikinci ve ayrı bir oyun gibi olanla, sadece para sömürüsü olanın bir olmadığı içerik. Misal outlast'in dlc paketi whistleblower hikayeye etki eden ayrı bir oyun gibiyken, prototype'ın dlc'leri oyuna etki etmeyen kostüm, özel güç, mod tarzı para sömürüsü işlerdir.
oyun dünyasının expansion pack furyasından sonra daha az çaba ile daha çok para kazanma çakallığının son halkasıdır. pc ortamında bilinen ilk dlc uygulaması 1997 yapımı rts oyunu total annihilation'da görülmüştür.
son dönemde özellikle electronic arts dlc mevzusunun b.kunu çıkartmıştır. diğer firmalarda da aşırı bir saçmalama durumu görülebilmektedir. dlc şeklinde sunulan bir içeriğe sahip olabilmek için oyunu belirli bir bölgedeki belirli bir firmadan satın almış olmak veya hali hazırda bir avuç para harcamış oyunlarda mini minnacık bir görsel eklentiye 15-20 kağıt ödemek gibi.
dövüş oyunlarında ise çakallık hatsafhaya çıktı. önce oyun çıkıyor belirli bir karakter sayısı ile sonra yeni karakterleri tek tek dlc olacak erişime sunuyorlar. injustice 2'de sub-zero, raiden, hellboy, tmnt, starfire, red hood gibi karakterler paso dlc olarak erişime sunuldu ve hepsi 15tl civarı bir fiyata satılmakta.
bir kaç sene önce ise street fighter x tekken oyununda capcom çakallığın en büyüğünü yapmaya çalışmış; ama hızır hackerlar tarafından foyaları ortaya çıkartılmıştır. oyun çıktığında ilk verisyonun içerisine iki adet karakter gizlemişler ve bunları sonradan dlc olarak piyasaya sürmeye niyetlenmişlerdir; ancak oyunun kaynak kodlarını kurcalayan bazı arkadaşlar capcom'un bu çakallığını tespit edip koca firmanın göt olmasını sağlamışlardır.