bildiğin motorlu genç kızların sevgilisi metalci şarkısıdır.
hafif hızlı, adams vokaliyle güzelleşmiş, tam sekslerden kalma, onun dışında pek numarası olmayan, albümün genel tarzına uygun, akılda kalıcı sözleri ve güzel nakarat bölümüyle sevdiğim bir şarkıdır kendisi.
pek manalı! şarkı sözleri:
i don't know well, there's no charge for the haircut and the bullets come free my uncle sam sent a letter, said: he's got a mission for me now i'm a ranger, not a stranger and i live in saigon we've got a team of special forces and we deliver napalm but if they tell you that i've lost my mind baby it's not gone just a little hard to find by the time this letter gets home i'd be gone, gone, yeah gone and if they tell you that i'm m.i.a. think a little less about me each day 'cause if i ever get back i'll be shell shocked, whoa shell shocked, yeah feels funny riding in my car used to drive a tank and shoot a b.a.r. i know i'm home but i feel gone, gone, yeah gone now it's over and the homeland's safe got a purple heart to show the world i'm brave the businessmen sat at home well i got shell shocked, whoa shell shocked, whoa shell shock shell shock shell shock
not: bu olayın cesaretle ilgisi yoktur. en cesur insan bile o patlama seslerinin altında yıllar veya aylar geçirirse bir süre sonra kulakta bulunan ayakta dengede durmamızı sağlayan organ kendini salar ve saçma sapan hareketler yapmaya başlar.
bir savaşta yaşayacağınız en hafif hasardır. yeter ki ptsd, körfez savaşı sendromu gibi şeylere bulaşmayın.
günümüzde askerlik profesyonelleştiği için shell shock vakaları da pek olmuyor sanırım. ama topyekün bir savaşta ressam da, öğretmen de, şair de, şarkıcı da, mühendis de, çocuk da cephede olduğu için shell shock vakalarının yaşanması daha sık görülür.
elbette bunu shell shock'u normelleştirmek için söylemiyorum. zaten yukarıdaki paragraftan savaşın bir milletin kültür düzeyinin nasıl da içine ettiğini anlamışsınızdır.
ama mesela körfez savaşı sendromuna neden "shell shock" deyip geçmemeliyiz? çünkü shell shock, körfez savaşı sendromuna göre daha masumdur. tamamen akustik bir olaydır. ama körfez savaşı sendromunu normalleştirmek nükleer silahların (ucuna uranyum sürülmüş mermi de olsa) kullanımını normalleştirmektir.
ilk defa birinci dünya savaşı sırasında görülmüş, savaş ortamında bulunan kişinin maruz kaldığı ani duygu değişimi nedeniyle anlık olarak güvensiz ve ölmek üzere olduğunu hissetmesi, son olarak dengesini kaybedip anlamsız hareketler yapması, mimiklerini anlamsızca kaybetmesi durumudur. savaş bunalımı geçiren bazı kişilerde travma hâline gelmiş ve kalıcı bir psikolojik rahatsızlık oluşturmuştur.