iki defa öyküm yayımlandı bu dergide. daha sonraları, ilginç bir editör seçimleriyle boka sardı dergi. aptal saptal, edebiyattan anlamayan insanları dergiye doldurup, hatta editör yapıp sadece reklam yaparak satmaya çalıştılar. başarılı da oldular ama içi boşaldıkça boşaldı. şimdilerde "kafka" ismi üzerinden prim yapıp instagramda kahveli-kedili foto yarışmaları ile tanınmaya çalışan bir yönetim kadrosu var.
yazılanları redakte etmekten aciz bir dergi oldu bu. anladığım kadarıyla patronunun kafası rahat, instagramda vs 50 tonda foto paylaşan liselilere "kafkaokur" diye hitap etmekten memnun. edebiyattan bir bok anlamasa da kazanıyor nasıl olsa...
Bu yıl ilki düzenlenen Akdeniz Üniversitesi medya başarı Ödülleri'nde "yılın en beğenilen dergisi" unvanını almıştır.
Temmuz-ağustos sayısı ile raflarda yer alan derginin kapağını görünce şaşırdım. Bir sayısı dışında bütün sayılarında edebiyat sanatçıları yer bulmuştu. Dergi Yavaş yavaş penceresini genişletiyor zannımca. Bu ay kapakta ve içerikte genişçe yer bulan isim: bob marley
yaşayan en başarılı Türk yazarımız olan "hasan ali toptaş"ı -şahsımca öyle elbet- kapakta görür görmez yüzüme bir gülümseme yayıldı. hemen edindim ve bir köşede içeriğe göz attım. bu sayı için sanki biraz daha emek harcamışlar. Hasan ali toptaş tabii ki içerikte en geniş yer bulan kişi. Aynı zamanda Ece temelkuran'ın denemesi, mert fırat'ın tiyatro ile alakalı yazısı, ayla algan röportajı ilk dikkatimi çekenler arasında.
hediye olarak da Tarık Akan, Halit Akçatepe, kemal Sunal posteri ve ayraçları...
24.sü Düzenlenen "itü emös başarı ödülleri"nde üniversite öğrencileri tarafından "yılın en başarılı edebiyat-kültür-sanat dergisi" seçilmiş. Bu sayının kapağında yer bulan didem madak, içeriği de doldurmuş.