türkiye'nin en popüler*, hemen hemen her şeyin bulunduğu ve zırt pırt bildirim gönderen alışveriş sitesi app'i.
az önce ofiste çark çevirme sesi duyduğumda "hehe biri rulete bulaşmış" derken, app'in kazandıran çark için gönderdiği bildirim olduğunu fark ettim. hayaller suya. temu bir, trendyol iki. satış politikaları ikisinin de çok farklı. her şeyin bir bokunu çıkartıyorlar.
ayrıca yorumlarından ötürü ülkede evlenen ne çok kişi var dedirtir. sıradan bi' ürünün yorumlarında bile "çeyizime aldım kızlar, çok memnunum." diyen bi' kitlesi vardır.
bir şey satın aldığınızda sürekli "bunu da al. bak bak bak bu da var" şeklinde darlayan trendy olma sitesi. dönem dönem reklamlara abanıp eşimizden dostumuzdan çok kendilerini gösteriyorlar.
bir ürünü satın alıp almama noktasında kararsızsanız trendyol yorumları sizi daha da kararsızlaştıracaktır. satın alacağım ürünlerde doyurucu bir yorum görmedim hiç. özellikle don, sütyen, tıraş makinesi, süpürge, tabak çanak, ev terliği gibi 'çeyiz' liginde bir ürün bakıyorsanız geçmiş olsun. çünkü yorumlarda sadece "çeyizim için aldım" yankıları var. erkek kıyafetleri ise ya saçma sapan açıdan çekilmiş fotoğraflı yorumlardan ibaret ya da "kocama/sevgilime/oğluşuma aldım çok beğendi"ler çorbası. ne için ve kime aldığınız konusunda verdiğiniz bilgilerin zerre faydası yok ey halkım.
ayrıca bazı satıcıların bildiğimiz çizgili tişörtü 'çizgi detaylı', cepleri olan ceketi 'cep detaylı' gibi açıklamalarla satmaya çalışması bi' garip. detay kelimesi taşıyabileceğinden fazlasını taşıyor yıllardır. rahat bırakın.
azıcık "bu da kimmiş" diye gezindiğimiz bay, bayan, bayansıbay ve baysıbayanların sayfalarında da sürekli kendi trendyol sepetlerini görmek de içimizi şişirdi. en çok da "doğayı çok seviyom ben, hep ikibinlerin başından kalma saçma meditasyonlara sarıyom" diyen influencerların üretiminden tüketimine zarardan başka bir şey sunmayan ürünleri zihnimize şutlaması canımı sıkıyor, biraz da acıtıyor.
İnternetten alışverişin mantığı müşterinin oturduğu yerden siparişini verip satın aldığı ürünün ayağına gelmesi olsa gerek. Trendyol'dan beklenti de bu noktada satıcı ve kargo firmasından mütevellit bu mekanizmadaki olası problemleri çözmesi. Lakin gördüm ki kendilerinin problemlere yaklaşımı "elimizden bir şey gelmez" kıvamında. Bugüne kadar yüzlerce alışverişim oldu internetten. Çok çok az problem yaşadım ve çözemediğim tek sıkıntı trendyol'dan yaptığım alışverişte oldu. Kontrol ettim, trendyol'dan da üçüncü alışverişimmiş daha. Arayüzü nedeniyle pek kullanmıyordum kendilerini, haklıymışım. Neticede tüccar mantığıyla iş yapan ama internetten alışverişin en temel kuralını yerine getirecek yapıya (sipariş verilip parası ödenen ürünün müşteriye ulaştırılması) sahip olmayan sikimokko alışveriş sitesidir benim için. Bundan sonra da kendisinden sipariş vereni siksinler.
Reklam derken işin suyunu çıkaran, muhteşem günler, çılgın haftalar, ordan indirimler, burdan çıkanlar gibi aslında indirdim ile alakası olamayan önce zam yapalım sonra indirim yaptık diyelim kafasında olan bir alışveriş sitesi. İndirimleri ve reklamları adeta bazı minibüslerde bulunan dur tuşu gibi kimsenin kullandığı veya taktığı yok onun yerine müsait bi yerde kaptan diyip inesim var bu saçmalıktan. Benim için artık bi şey alırken sonuncu olarak bakacağım site haline geldi he zaten paramız yok bi şey alamıyoruz orası ayrı.
demet mutlu tarafından 2010 yılında kurulmuş olan şirket. kızcağız şirketi kurduğunda 29 yaşındaymış.
şu sıralar gözünüzün gördüğü her yerde reklamları var. hatta kulzos'ta olmaması beni şaşırttı doğrusu. moderasyon şu sol tarafa alsaydı ya bir şeyler *
ayrıca bu indirim dönemlerinde verdiğiniz siparişler gerçekten de geç gelebiliyor. çin'den sipariş etseniz, orta asya steplerinden yürüyerek gelen bir kargocu daha hızlı gelir. yani elinize çabuk geçmesini istediğiniz bir ürün varsa dikkatli olun alırken.
televizyon, radyo, gazete, internet, sosyal medya, her yerden reklamı fışkıran alışveriş sitesi. o kadar agresif bir reklam politikası var ki neredeyse fön makinası, düdüklü tencereden falan bile reklamı çıkacak. sırf bu rahatsız edici politikasından dolayı bir gün bile ne sitesine ne aplikasyonuna baktım. gerekirse daha fazla verir başka yerden ürün alırım.
Ağırlıkta sürekli karar değiştirmesi ile meşhur y ve ne istediğini bilmeyen ve okuduğunu anlamaktan aciz z kuşağına hitap ettiği için sanal pazar yerleri arasında en dengesiz müşteri kitlesine sahip pazar yeridir. Eğer satıcı olarak ürünlerinizi buraya açmayı düşünüyorsanız çok ciddi iade oranlarını göze almanız gerekir.
trendyol, tıpkı hepsiburada, n11, gitti gidiyor ve benzerleri gibi bir sanal pazar yeridir. n11 ve gitti gidiyor'dan farklı olarak, aynı hepsiburada gibi, kendisi de ayrıca satış yapar. ancak özünde satılan ürünlerin büyük çoğunluğu, aynı benim çalıştığım şirket gibi, iş ortağı olarak adlandırdığı mağazalar tarafından satılır.
trendyol, yasaklı ürünler haricinde, aynı diğer pazar yerleri gibi, ürünün fiyatını ve satılacak ürünü kontrol edemez. 2020 yılında bazı ürünlerde görülen fahiş fiyat artışları nedeniyle sistem üzerinde çeşitli denetimler eklemiştir. herhangi bir ürüne, aynı ürünün farklı satıcılarının ortalama fiyatı üzerinde bir fiyat yazıldığında o ürünü kara listeye alır. satışına sistem izin vermez. bununla birlikte bu algoritma bazen hatalı çalışabilir.
satışta olan ürünlerde ise, yasalar neyin satışına izin veriyorsa, kategori bazında onun satışına izin verir.
çalıştığım tüm pazar yerleri arasında, satıcıdan çok alıcının tarafında olduğunu en fazla hissettiren pazar yeridir. alıcıyı mağdur eden her durumda alıcının tarafında yer alır. mağdur edilen alıcıya hediye çekleri düzenler ve bu mağduriyete sebep olan mağazadan hediye çeki tutarını tahsil eder.
fiyatlama konusu ise pek o kadar kontrol edilebilir değil. şöyle ki;
an itibarı ile tvlerde reklamı dönen kampanyalar için satıcılar başvurularını bugün itibarı ile sonlandırıyorlar. trendyol'un satıcılardan beklentisi aynı ürünün kendi sistemlerindeki son 14 gündeki en düşük fiyatının altında kalmaları veya kampanya şartına göre ekstra indirim de yapılacaksa en düşük fiyat üzerinden bu indirimi yapmalarıdır. ve kampanya süresince fiyatlarda artışa izin verilmemektedir.
yani, ben bir kg kahveyi 150 TL fiyatla satıyorsam, ancak sistemdeki aynı ürünün son 14 gündeki en düşük fiyatı 100 TL ise, bu kampanyaya katılabilmem için 100 TL altında bir fiyat yazmam gerekir. aksi takdirde ürünüm kampanyaya dahil edilmez. eğer bir de sepette ekstra indirim sunan, trendyol'un da komisyon düşerek desteklediği kampanyaya katılacaksam, bu durumda talep edilen indirimi yine bu 100 TL fiyat üzerinden yapmam, yani %10 indirim var ise fiyatımı 90 TL'ye düşürmem gerekir. ancak burada ana kriter son 14 günlük fiyatlar olduğu için üründe tekel konumundaki satıcıların ekim ayında fiyat arttırmaları sistemin hesaplamayı hatalı yapmasına neden olacaktır. yani, ürünü sadece ben satıyorsam, satıcı olarak fiyatlamada tekel olduğum anlamına gelir bu.
ha, tüm bunlara rağmen, eğer alıcı aptal değilse, ürünü google ile aratır ve başka yerlerdeki fiyatlarına bakar. ürün elbette üreticisinin kendi sitesinde daha ucuz satılacaktır. çünkü muhtemelen kargoyu size ödetir ya da belirli tutarı aşmanızı ister, buna ek olarak kendi sitesinde trendyol'a komisyon ödememektedir. haliyle kendi sitesinde kargoyu size ödeterek 100 TL istediği bir üründe 20 TL kazanıyorsa trendyolda bu ürünü 100 TL + kargo + komisyon fiyatla satmalıdır ki yine 20 TL kazansın.
demem o ki, trendyol satılan üründe ve sunulan fiyatta birincil sorumlu değildir. ve elinden geldiği kadar alıcı tarafında pozisyon alan bir pazar yeridir.
benim, internet üzerinden alış veriş yapanlara genel tavsiyem, mutlaka fiyat araştırmasını başka sitelerde de yapmaları, satılan ürünü satan mağazanın puanına da dikkat etmeleri olur. çünkü sahte ürünler de oldukça fazla ve pazar yerinin bunu yakalaması olası değil.
kendi mağazasında ve kendi sitesinde 300 liraya satılan ayakkabıyı 310 liraya satan, bu durumu ise müthiş! indirim olarak reklam eden alış veriş sitesi...
indirim diye verdiği kuponları kullanmak imkansıza yakındır.şöyle ki size diyelim x tl hediye çeki veriyorlar.sizde bunu kullanmak için sitede gezinmeye başlıyorsunuz.o sırada sitedeki ürünlerin fiyatını şu şekilde görürsünüz 90 tl den 70 e indi vs gibi.çoğu ürünün fiyatını indirmiş olarak gösterirler.siz bir ürünü almaya çalıştığınızda ise aynı üründe 2 adet indirim kullanılamaz deyip verdikleri hediye çekini kullanmanıza engel olurlar.indirimde olmayan bir ürünü almaya çalıştığınızda ise fiyatının diğer sitelerden daha fazla olduğunu görürsünüz
Kasım ayı boyunca yaptığı göz boyamaya yönelik kampanyaların reklamları 'yılın o zamanı geldi', 'yılda bir kere', 'bak kaçırırsan babayı alırsın, bir daha seneye kadar ağlasan da indirim yok' minvalinde olsa da en geç 2 ay sonra aynı yalan kampanyaları tekrar döndüren, eski; moda e-mağazası, yeni e-ticaret sitesi. Bir de trivago'nun açtığı baydırıcı reklam politakasının günümüzdeki en büyük ikinci neferi. birincisi için (bkz: youtube premium)
00:00'da çöken alışveriş sitesi. indirimi bekleyen ne kadar çok insan varmış. saat kurmuşlar herhalde. 09.11'e girdiğimiz an alışveriş yapmalıyım diye...
tey allaam ya
muhteşem cuma indirimlerinde çok yüksek miktarlarda satış yapan ve bunun yoğunluğu hala devem eden eticaret sitesi. ayrıca bir süre önce(haziran 2018?) 728 milyon dolara tahmini %75'i alibaba tarafından satın alınmıştır yani batması ihtimal dahilinde değildir
2010 yılında demet mutlu tarafından 300 bin dolar sermayeyle kurulan, 16 ayda değeri 150 milyon dolara ulaşmış olan çevrimiçi alışveriş sitesi.
maslak'ta trendyol store adında da mağazası bulunmaktadır.
kaliteli ve diğerlerine oranla bir tık daha uygun fiyata istediğiniz türden ürünlere ulaşabiliyorsunuz.
Müşteri memnuniyeti konusunda da oldukça iyiler. Şimdiye kadar 4-5 iade gerçekleştirdim, hiçbir aksaklık olmadan en fazla 2 gün içerisinde para iadesini yaptılar.
web arayüzü olarak da sade ve şık bir görselliğe sahip olduğu için göze daha bir cazip geliyor.