-
19 mart 2025 gözaltıları'ndan sonra, gözaltına alınma sırası kendilerine gelen meslek grubu. kategorisi neden unvan da, meslek değil; onu da anlamadım.
19 mart'ta ismail saymaz'ı 12 yıl sonra gezi direnişi'ne bağlayarak gözaltına alan da, ardından ev hapsi veren de, 5 gün içinde 10'dan fazla gazeteciyi "evlerinden" gözaltına alan da, 7'sini dün tutuklayan da, birinin gözaltında burnunu kıran da aynı erk. fransız afp haber ajansına bağlı çalışan foto muhabiri yasin akgül'ün tutukluluğu için afp, cumhurbaşkanı idari işler başkanına kınama çekmişti (bbc haberi ). mlsa (medya ve hukuk çalışmaları derneği) da gözaltına alınan sendika.org muhabiri zişan gür'ün gözaltında burnunun kırıldığını açıkladı (birgün haberi ). içlerinde now tv muhabiri, ibb foto muhabiri, bakırköy belediyesi muhabirinin de olduğu 7 gazeteci de, kendilerinin gözaltından sonra serbest kalmasını beğenmeyen savcının fikir değiştirmesiyle birlikte tutuklandı (gazete oksijen haberi ). bu tür haberleri ne yazık ki penguen ve ak-it kanallarda görmüyoruz. kendilerinin maaşlarını kazanıp ekmek yedikleri meslek grubuna karşı yapılanlara bile tek kelime söz edemeyecek tıynet tam da bu işte. çevirmenler meslek birliği çıkıp da "şu şu çevirmenlerimiz şiddet gördü, gözaltına alındı, burunları kırıldı, tutuklandılar" dese, doğrudan adliyeye giderim ben. ama penguenler akşam haberlerinde "bist 100 endeksi geriye çekilmesini telafi ediyor, iyiye gidiyoruz ülke olarak" falan diye yalan haber yapmaktan anlıyor sadece. işte bu liyakatsızlık ve tepkisizlik, bu ülkenin default değeri olarak kabullenildikten sonra, artık bir karış toprağı bile savunamaz hale geleceğiz demektir bence.
bu ülkedeki en zor çalışma ortamlarından birinde mesleklerini yapmaya çalışanların da olduğu bir grubu tanımlıyor tek başına "gazeteci". umarım gözaltında burunlarının kırılmadığı, sadece gerçekleri göstererek haber yapma isteklerinden hiçbir şey kaybetmedikleri günlere ulaşabiliriz ülkece.-
günaydın.
gazeteci "ünvan"dır. gazetecilik "meslek".*149941 | 22 saat önce -
meslek grubu değil. meslek grubu üyeleri. gibi.
*149942 | 22 saat önce -
polis neden meslek o zaman?
*149946 | 14 saat önce -
polislik meslek, polis ünvan
*149950 | 8 saat önce -
Polislik mesleğinin vs vs
Polis olunca vs vs
Cümle içinde düşünürseniz mantıklı gelir*149951 | 8 saat önce - düzeltme: 6 saat önce -
halâ gelmiyor. zaten bu kategori mevzuları hiç benlik değil.
*149954 | 5 saat önce
-