1. yüzyıllar boyunca ingiltere'nin en medeni yeri olmuş olan ilçesi. zamanında bir krallığa da ev sahipliği yapmıştır.

    roma imparatorluğu, britanya adasını terk ettikten sonra adaya yıllar boyunca cermen halkları tarafından akınlar düzenlenmiş ve adada huzur kaçmıştır. haliyle britanya'nın en medeni bölgesi olan kent'te de huzur kaçmıştır.

    bunun üzerine bölge halkı, düşmanı düşmana kırdırma politikasını izlemiş ve cermenlere karşı cermen paralı askerler satın almıştır. tabii bu paralı askerler de bizim türkler gibi teşkilatçı çıkınca, kent bölgesi de hafiften cermenleşmeye başlamıştır. kent'e gelen cermenler, akrabalarına eşe dosta da haber salmış ve onlar da kent'e gelmişlerdir. böylece britanya'nın cermenleşme süreci başlamıştır. britanya'da keltçe ve latince'nin yerini yavaş yavaş ingilizce almaya başlamıştır.

    6. yüzyılın sonlarında krallık, fransa ile diplomatik ilişkiler kurmaya başlamıştır. bu ilişkinin gelişmesinde cermenlerin aziz augustinus (felsefeci olan değil, başepiskoposu olan) aracılığıyla hristiyanlık inancını kabul etmesinin büyük payı vardır. kent kralları hristiyan fetihleri yapmak için frankların altınlarını britanya'ya getirmişlerdir.

    9. yüzyılda kökenli kabilelerin kurduğu krallığı kent krallığı'nı domine etmiş ve kent krallığı da zaman içerisinde tarihin tozlu yapraklarında kaybolup gitmiştir...
    #286728 bachophile | 2 yıl önce
    0ülke