özellikle süreç değişikliği getirecek yeni projelerde iş akışları kazan kazan yaklaşımı ile planlanmalıdır. aksi taktirde karşılıksız olarak iş yükü artabilecek taraf bir süre sonra süreçte kendi payına düşen görevi aksatabilir.
john nash , tarafların her ikisinin de kazanabileceği bir oyunu sıfır olmayan toplamlı oyun (non-zero sum game) olarak tanımlıyor. bu tür oyunlarda taraflar birbirinin stratejisini de tahmin ederek en yüksek kazancı sağlayacak ortak bir davranış sergileyebilir.
detaya girmeden somut örnek vereyim. yıllar önce malzeme satın aldığımız yardımcı sanayilere bir yazılım verip gönderdikleri malzeme bilgilerini bu yazılıma girmelerini istedik. proje başarısız oldu. yıllar sonra aynı amacı taşıyan bir projede yaptıkları sevkiyatları sorgulama gibi bir kaç rapor ekleyerek yeniden denedik. bu sefer başarılı oldu, hatta bazı yardımcı sanayiler programı başka müşterilerine yaptıkları sevkiyatları takip etmek için kullandı.