birbirinden bağımsız bölümleri sayesinde film gibi izlenen dizi. izlerken çoğunlukla "teknoloji geliştikçe biz de mi böyle olacağız acaba?" die sıklıkla kendime soruyorum. ütopik gibi görünse de aslında gerçekleşmemesi için hiçbir neden göremiyorum. dibe vuruş isimli bölümü kısmen gerçekleşmiş bile diyebiliriz. sosyal medyada beğenilmek için bin takla atan insanlarla dolu ortalık artık.
teknolojinin başımıza örebileceği çorapları anlatan, insanı paranoyak eden dizi.
bölümleri birbirinden bağımsızdır, ancak her sezon mutlaka bir bölümde (bkz: anyone who knows what love is) şarkısı duyulur. diziyi izlemeden önce bu şarkı alelade bir aşk şarkısı gibi gelebilir ancak diziyi izledikten sonra insan ve teknoloji arasındaki aşkın ne kadar zalim ve kırılgan olduğu hissiyatına kapılabilirsiniz.
Çok iyi dizi garip fikirler olaylar, 4.5 sezonlar bilemiyorum altan. Son kurtadam bu diziye nasıl giri yazmamış çok garip nasıl izlememiş yaşlanmış artık tüh.
İngiliz emmilerin elindeyken yakın gelecek-teknoloji ile toplumsal yozlaşmayı anlatırken, amerikalıların elinde bilim-kurguya dönüşmüş, adının artık şakak olmasının daha betimleyici olduğunu düşündüğüm, birkaç yıl öncenin “hey gidi hey!” dizisi.
Her sezon en az 2 adet şakağa bırakılarak çalışan teknolojik zımbırtılar insanı ‘acaba yaratıcılıklarını kaybettiklerini kabul etmeli miyim?’ Diye zorluyordu. Ama az önce 5. Sezon 1. Bölüme bakayım derken olayın yine şakağa bağlanması neticesiyle gözlerimi belertip uzaklaştım. Aksi yönde çok fazla ısrar almadığım sürece bir daha izlemeyi düşünmüyorum. 1. Sezon 1. Bölümü izleyip şu anki haline bakarsanız ne demeye çalıştığımı biraz daha anlayabilirsiniz. Bu benim tercihim, izlemeyi tercih edene de saygısıxlık etmem.
Eskiden karanlıktı şimdi renkli. Eskiden izleyip şükür ederdim şimdi sinir oluyor, eski bölümlerde izlip şükür ettiklerimizi yaşar hale grlmişiz diyorum.
5. sezonu 5 haziran'da gelecek olan dizidir. fragmanı geçtiğimiz günlerde yayınlandı. www.youtube.com/...
sherlock'tan jim moriarty olarak tanıdığımız andrew scott ve marvel'dan sam wilson olarak tanıdığımız anthony mackie bu sezonun fragmanında görünen isimler. andrew scott yine bir kötü karakteri canlandıracak gibi görünüyor. moriarty'yi andıran bir performans izleyebiliriz ve bu oldukça keyifi olabilir.
dini öğelerle artık pek de korkutamayan korku filmi sektörünün teknolojiyle korkutmasının ilk adımlarından biri olan dizi.
aslında bir nevi gelecekteki korku filmlerinin nasıl olacağını gösteriyor bize.
bir dine inanan veya mistik olaylara insan sayısında epey azalma yaşandığı için korku sektörü, artık teknolojiyi ve yapay zekayı kullanmaya başlayacak bundan sonra. çünkü zaten teknolojiyle haşır neşiriz sürekli ve bir yandan da "yapay zeka gelecek hepimizi kesecek" korkusu aşılanıyor.
güncel yapımlar arasında sherlock ile birlikte en iyi yapım olduğunu düşünüyorum.
tüm bölümlerinde henüz gerçekleşmemiş bir teknolojiyi yahut gerçekleşmiş bir teknolojinin mükemmelleşmiş halini görüyoruz. her bölümü konu olarak birbirinden tamamen farklı. oyuncular farklı, yönetmeni bile farklı.
favori bölümüm elbette yılbaşı bölümü yani 3x0'dır. 3x2 play test bölümü de gayet başarılı bulduğum bir bölümdü.
3x4 bu yıl en iyi tv filmi dalında emmy kazanmıştır. benim dizide en beğenmediğim bölümlerden biriydi. üstelik rakibi de sherlock'un the lying detective bölümü. enteresan.
diziyi izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. katıldığı aktviteleri, onlara katılmak için değil; onlara katıldığını sosyal medyada göstermek için orada bulunan, tarihin en tembel ve samimiyetsiz neslinin ileride nelere dönüşeceğini bire bir görmenizi sağlayacaktır.
her bir bölümü, bir diğerinden bağımsız olan netflix dizisi. ütopik senaryolarıyla beyin yakıyor olsa da adamı cidden ekrana kitleme gibi bir etkisi var.
oyuncularını harika seçiyor, uzun süren bölümleriyle her biri film tadında zevk veriyor. ''bundan 100 yıl sonra dünya nasıl olurdu lan acaba?'' diye düşünülüp yazılmış senaryolara sahip. teknolojinin çok fazla ilerlediği bir dünyanın spoiler'ı gibi..
ha şöyle de bir şey var ki; diziyi izledikten sonra biraz paranoyaklaşıyorsunuz. hatta teknolojinin kötü bir şey olduğuna falan ikna ediyor neredeyse.
şahsen ben diziden sonra webcam'in üzerine bir bant yapıştırıp, bilgisayarımı öyle kullanmaya başladım.
yine de harika bir yapım, kesinlikle izlenmesi gereken dizilerden.
teknolojiyi hedef alan bir netflix dizisidir. eskiden korkulan robotların daha teknolojik hallerinin potansiyelinin yapabileceklerini anlatmaktadır. 4. sezonun ilk bölümünün(metal kafa) fragmanı yayınlanmıştır. youtu.be/...
paranoyalarınızla yüzleşmek ve kendinize karanlık taraftan bakmak istiyorsanız, teknolojinin geldiği korkunç noktada sizi bir ayna bekliyor.
her bölümünü farklı bir yönetmenin çektiği ve bölümleri birbirinden bağımsız birer film gibi düşünülmüş, son derece rahatsız edici, aşmış dizi.
içinde en çok geçen replik olduğundan mıdır nedir, "fuck, fuck!" diye dertlenerek izledim her bölümünü ve her bölümde diziye emek veren herkese içimden kocaman teşekkür ettim. anarşist, muhalif, derin ve eleştirel bakış açılarına şapka çıkardım. sayelerinde "umutlandım" bütün o distopik bölümlere rağmen. hatta bazı bölümlerinde ağladım iç çekerek (shut up and dance) ve (men against fire).
diziyle ilgili tek üzücü şey ise yeni sezonun 2017 sonu gibi yayınlanacak olmasıdır. çok seviyorum, öyle böyle değil.
Gecenin bir vakti uykumu kaçıran dizi. Gözümü kapatır kapatmaz, "acaba dışardan bakınca harbiden böyle mi görünüyoruz?" "Bunlar ilerde başımıza gelecek mi yoksa çok önceden geldi de farkında mı değiliz?" Gibi sorular gelmekte aklıma. Uykumu kaçıran diğer bir nokta ise; Bu dizi, bize böyle gerçekleri neden gösterme gereği duyuyor? Bizleri bir tuzaktan kurtarmak mı istiyor yoksa başka bir tuzağa mı çekiyor? Bilemiyorum.
teknolojinin insan yaşamı üzerine etkilerini sarsıcı bir dille anlatan, ingiliz yapımı bilim kurgu dizisi. özellikle '' white cristhmas '' bölümü vardır ki boğazınız düğümlenir, defalarca...
İlk bölümde; içine düşülen son derce rahatsız durumda "acaba ben olsam ne yapardım" diye delicesine kafa yordurup insanı buhrana sürükleyen dizi. Medya Ve politikanın iç içe girmiş pisliğini oldukça güzel göze sokuyor.
Gerçekten de, şahsi utancınızı kenara bırakıp, bir kızın hayatı için milyarlarca insanın önünde, canlı yayında domuz bafiler misiniz?
ingiliz yapımı olan mini dizi. her bölümü birbirinden bağımsız bir kurguya sahip olan dizide teknoloji ağır bir şekilde eleştirilmektedir.
1.sezonunu efsanevi 2.sezonunu güzel bulduğum dizinin 3.sezon yeni bölümlerinin toplu bir şekilde verildiğini duyunca ilk bölümü hevesle izledim ancak beklentimi pek karşılayamadı. herşeye rağmen güzel dizidir efenim izleyiniz, kalan bölümlerini de ilk fırsatta izleyeceğim.