Aslında yediklerinizle gerçekten alakalı olan durum ama herkes için standart bir durumu olduğuna inanmadığım olay.
Bazı insanların gıda alerjisi (hemen hemen herkesin) vardır ve pek tabii her insanın da aynı besinlere değil farklı farklı bir ve/veya birçok gıdaya alerjisi olabilir. En basitinden diyetlerin vazgeçilmezi yumurta, domates, tavuk, bazı sebze ve meyve gibi gıdalar gerçekten alerjik etkiler gösterebilirler. Her alerji türü de kabartılar, kaşıntılarla kendisini göstermez, vücudunuz ödem toplar, yağlanmaya sebep olur, organlarınızda da yağlanma gözlenir, metabolizmanız yavaşlar ve dolayısıyla kilo alırsınız.
Çok da pahalı olmayan bir alerji testiyle ki sanırım devlet hastanelerinde ücretsiz yapılıyor size iyi gelmeyen gıdaların listesine ulaşabilirsiniz. Belki bir tane şeye alerjiniz vardır ama siz onu gün içinde sürekli sürekli tüketiyorsunuzdur.
Bunun bir değişik versiyonu da kan grubuna göre beslenmedir ama ben bunun da çok genel olduğuna inanıyorum.
Ayrıca haftanın bazı gün veya günlerinde vücudunuzu dinlendirmek için sıvı gıdalar tüketmeniz kilo almanızın önüne geçebilirsiniz.
Mini not; herhangi bilimsel bir makaleye dayandırılmadan tamamen kendi gözlemlerimle yazılmıştır.
Hareketli yaşam, yediklerinize dikkat etmek ve uyku. Bunlarla kilo verirsiniz... derler. Nah! Demek istiyorum. Genetik her şeydir arkadaşlar. Nasıl ki ölüm hayatın gerçeği, dombili olmak da. Şu an arabanın içinde donut yerken ağlıyorum.
hipotiroidiniz var ise eğer aniden hızlı bir şekilde kilo almaya başlarsınız. çok sinir bozucu bir durum, çünkü etrafın hiç yemek yemeseniz de yemeyi azalt nidalarını dinler, her kafadan çıkan öğütleri dinlemek zorunda kalırsınız. ne de olsa bizim insanlarımız her şeyi bilen her konuda uzmandır.
en cevval zamanında, bünyen fırın gibi yağ yakıp kas yapmaya uğraşırken, parasızlıktan her yere yürüyüp -en kötü- otobüste ayakta beklerken, zıp zıp o buluşmadan buraya, oradan dışarı gezinirken yediğinden fazlasını, hayatının oturma dominant döneminde yersen, kilo alırsın.