üniversitede en yakın arkadaşımın "al bak, sen seversin bunu, senin için aldım." diye alın yazısı albümlerini hediye ettiği müzik grubu.
haklı çıktı, çok sevdim.
eskişehir'de bir barda (esd'ydi galiba) canlı dinlemişliğimiz de var. amma ve lakin, farkında değilmişiz onların haramiler olduğunun. cahillik fena şey. henüz albümlerini edinip dinlemeye başlamadan önceki bir zamana tekabül ediyor barda denk gelişimiz.
bu bahsettiğim grup 1966 yılında kurulan müzik grubu değil ha, aman yanlış olmasın!
emrah yurtçu, hakan oral, cumhur başaran, mehmet kurban ve ayhan yener'in kurduğu ve ilk albümleri alın yazısı'nı 1998 yılında çıkaran gruptan bahsediyorum. grup adını 1966'da kurulan gruptan alıyor, onların anısını yaşatmak adına bu ismi seçmişler. tarzları anadolu rock. eskişehir'de öğrencilik yıllarını geçiren grup üyeleri ahde vefa örneği olarak sık sık bahar şenliklerinde ücretsiz konser vermeye gelirlerdi şehre. çok düzgün, temiz yüzlü, iyi aile çocuğu izlenimi veren bu arkadaşlar örnek aldıkları moğollar, cem karaca gibi duayen müzisyenler tarafından da beğenilir ve takdir edilirlerdi.
ilk albümleri alın yazısı çok sükse yaptı. özellikle çıkış şarkıları olan mavi duvar en beğenilen şarkılarıdır.
ben en çok balıkçının öyküsü'nü severdim, şarkının özelliğinden mütevellit. şarkının özelliği ne mi? sözleri tek bir cümleden oluşuyor.