1. fantastik edebiyatta çokça rastlanan yercinleridir. toprak altında yaşayan, yaşlı bir adam görünümünde, küçük yaratıklar. ilk kez 16. yüzyılda paracelsus tarafından kullanılmış gnome ismi. efsanelerde yer alan mitolojik bir varlık değil, kurgusal bir karakter olarak nitelemek daha doğru oluyor bu nedenle. o tarihten sonra peri masallarından başlayarak günümüz fantastik edebiyatına kadar uzanan bir tarihçesi var gnomeların.
    #160481 laedri | 6 yıl önce
    5kurgusal yaratık 
  2. linux ve bsd dağıtımları için hazırlanmış bir masaüstü ortamıdır. açılımı "gnu network object model environment" olsa da günümüzde bu açılımı pek kullanan yoktur.

    'in bir alt kuruluşudur aynı zamanda.

    gnome 3 ile birlikte klasik yapısından uzaklaşıp daha modern bir görünüme kavuşmuştur. tabii bu değişim bazılarını üzmüş ve üzülenler gnome fork'u yapıp 'yi (mate diye okunuyor evet) yaratmışlardır.

    çoğu kişi "gnome 3 daha çok tablet gibi mobil platformlara uygun" dese de ben laptop'da da masaüstünde de zevkle kullanıyorum şahsen. tek sıkıntı terminali şeffaf yapamamak.

    kendisi şu şekilde bir masaüstü ortamıdır (gnome 3 tabii bu):

    www.nixp.ru/...

    #61976 touma seguchi | 7 yıl önce
    0yazılım 
  3. Çizgi filmlerde yemek yeme sesi. gınom gınom gınom.
    #105520 Tukenmekte olan kisi | 7 yıl önce
    0ses 
  4. linux dağıtımları üzerinde kullanabileceğiniz kökü linux çekirdeği kadar eski masaüstü ortamı.
    gnome'u diğer masaüstü ortamlarından ayıran en önemli özelliği varsayılan hali ile aşırı sade olması. bu sadeliği diğer masaüstü ortamları ile sağlamak da pek ala mümkün. Ancak sadeleştirdikten sonra sebebini anlamadığınız şekilde bir olmamışlık hissi yaşatır. Örneğin cinnamonda masaüstünde icon gösterimini kapatırsınız ama o ayar yine oradadır ve bilirsiniz ki cinnamon'un olayı sadelik değil windows'a benzerliktir. bunun psikolojik bir şey olduğunun farkındayım. cinnamon u çok rahat bir şekilde o haliyle de kullanabilirsiniz aslında.
    gnome'daki bu sadelik işlevselliğini bozmaz çünkü eklenti desteği ile sadelikten ödün vermeden masaüstünüze ek yetenekler kazandırabilirsiniz.
    ben bunu tercih etmiyorum ancak siz eklentileri kullanabilirsiniz.
    gnome benim gözümde "ağzımızın tadı kaçmasın ali riza bey" diyen hayriye hanımdır. kde gibi yanarlı dönerli efektleri, uzay gemisini andıran baş döndüren butonları yoktur belki ancak işinizi gücünüzü halletmeniz için size güzel bir ortam sunup tatlı tatlı "yap işini işte, heyecan arama. en azından burada arama" der. bu sadelik ve güzel görünüm aradığınız şeyse mutlaka ama mutlaka güncel paketleri barındıran dağıtımlarda kullanın. Her güncelleme ile daha verimli ve stabil hale geliyor. fedora gnome ile oldukça uyumlu. tavsiye ederim. (bkz: )
    #202259 orda durcan liseli | 5 yıl önce
    0yazılım 
  5. standart kurulumunda ince ayarlar menüsünü barındırmayan masaüstü ortamı. debian kullanıyorsanız:

    apt install gnome-tweak-tool

    ile kurmanızı tavsiye ederim. yoksa standart kurulumla gelen şeylerin dışına çıkamıyorsunuz.
    0yazılım