çekici'si olması lazım. bir de çekici ehliyeti öyle bir şey varsa. çekilen arabalarını kurtarmaya çalışan insanlarla münakaşaya girmeden rahat bir tavırla çekicilik yapmaları.
cemal bey’in üvercinka da çokça verdiği detaylardır. benim en sevdiğim şudur, ‘ senin bir havan var beni asıl saran o’ yani demem o ki genel bir belirsizlik halidir bu detay, tanımlaması güçtür, öyle de kalmalıdır.
Benim zihnimdeki Genel-geçer çekicilik için farklı zeka özü derim.
Ancak iq’sunu fırsatçılık için, kurnazlık için, başkalarını yönetmek-yönlendirmek için kullanan insan iticidir.
Dobra, dürüst, neşeli, enerjisi yüksek, kaliteli bir babanın liderliğinin olduğu ailede yetişmiş, yormayan, yeri geldiğinde karşısındakinin moralinin düşüklüğünü kendine dert edinen, karşısındaki insanın ilgisi ile doyan, saf olmayan, mantıklı, duygusal, saygı ve sevgi uyandıran kadın çekicidir.(böyle bir kadına ender rastlanır, kedi gibi sevilir, aslanlar gibi yaşlanılır, insan gibi de ilişki bitirilir. Hiç de sorun yaşanmaz.)
İçtenlik, ağırbaşlılık ve genel kültür sahibi, kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü kadınlar bana her zaman çekici gelmiştir. Bu kadınların farklı bir aurası olduğuna inanırım.
kendi adıma, zamana, duruma, kişiye göre değişen detaylardır.
beş altı sene önce, ankara'da bir dolmuşa binmiştim. dolmuşta oturacak yerler doluydu. benim dışımda bir iki tane de ayakta yolcu vardı. bunlardan biri de, görenin bir daha bakacağı güzellikte bir kadındı. içimden, 'vay anasını. bu kadın nasıl bir erkekle birliktedir acaba?' diye geçirdiğimi hatırlıyorum.
bir kavşağa yaklaşırken, şoför 'ayaktaki yolcular çöksün. ilerde kontrol var.' dedi. kenara tutunarak çöktüm. tabii bahsettiğim kadın da çöktü. ama ne çöküş. bildiğin adanalı oturuşu yaptı.
aha şöyle bir şey: cf.kizlarsoruyor.com/... otuz saniye öncesine kadar, ulaşılmaz çekicilikte görünen kadının tüm çekiciliği bir anda bitti gözümde. resmen, kadınla birlikte kadının tüm güzelliği ve karizması da çöktü gözlerimin önünde.
olmamaları herhalde, komşunun tavuğu kaz görünür misali bana uzaktan çekici geliyorlar, belki olsa gelmeyecekler bunu da allahsız kazanova abilere sormak gerekir.
ciddi yüz hatlarına sahip olması, düzgün cümleler kurması, edebiyat, sanat ya da felsefeden birine ilgi duyması. geleneğe( ya da modern geleneğe) bağlı olmadan kendi fikir, inanç ve görüşlerini oluşturması, yani bağımsız düşünmesi, özgün fikirlere sahip olması. empati duygusuna sahip olması. bunların her biri ayrı ayrı çekici gelir. son olarak, güzelliği elinizin tersiyle itebilirsiniz ama sevimliliğe kayıtsız kalmak çok zordur.
Bir çok erkeğe göre naif, kadınsı olmaları ancak benim gibi araba lastiğini bile kendiniz değiştirmek zorunda kaldıysanız zor olandır. Bence güç* en çekici olan şeydir. Aslında bundan onur duyuyorum sözlük, bırakın tırnağım kırılsın, burnum sürtsün yeter ki muhtaç olmayayım..
Efendim bunun tanimi gayette kisiden kisiye degisen yani goreceli bir kavramdir. universiteye basladigimdan beri gunesin etrafinda belki 10 kere ay donmedi fakat hafiften hoslandigim, olur mu be kitametam, ne dersin? diye icimden gecirdigim her 2 kizdan birisi lezbiyen cikti. artik gordugumde cok iyi ama kesin lezbiyendir demek de hic hos hissettirmiyor.
tamam her sey kabulum de, corum'lu lezbiyen mi olur he?
Gülüşü evet belki çok klişe bir laf ama gülüşü. Saklamadan korkmadan çekinmeden gülmesi. Belki çocukça bir gülüş veya ardında binlerce anlam barındıran bir gülüş olsun. insan baktığında içi huzur dolsun yeter.
Kadın ya da erkek ayrımı olmadan; insanı çekici yapan detaylar bütünüdür. Nezaket ve kendisi dahil tüm canlıların varlığına saygı duymak şeklinde sıralanabilir..