italyancanın almancadan daha çok yakıştığını düşündüğüm müzikli tiyatro eserleri. zaten bakarsanız saraydan kız kaçırma haricinde dünyaca ünlü operalar hep italyanca.
ankara'da bilet bulmanın epey zor olduğu, sanatların iç içe geçtiği sanatsal aktivite.
hani diyorlar ya "insanımız klasik müzik, opera falan dinlemiyor" diye, yalan! kaç senedir operaya gitmeye niyetleniyorum bir türlü bilet bulamıyorum. kimse opera sevmiyorsa bu biletleri kimler alıyor?
bu geceki internet yavaşlaması sonrası bilmeyen kimi kullanıcıların vpn özelliğinden dolayı aklında bulundurması gereken browser. operayı yükleyin. sol üstteki O simgesinden yeni özel pencere açın. adres satırının orada vpn yazısını tıklayıp aktif hale getirin.
jean-baptiste lully'nin yaşamının son zamanlarına kadar yanaşmadığı, italyan ürünü olduğu için fransızların ilk başta çok sevmedikleri, richard wagner'e göre sanatların en soylusu -ki opera da bence wagner ile altın çağını yaşamıştır- olan müzik türü.
bir ülkede opera gelişmişse, o ülke kültür ihraç eden bir ülkedir.
yukarıdaki ülkelerden hangisi 1945'e kadar kültür ihraç etmemiş ki?
1945'ten sonra ne yazık ki abd müziğine teslim oldu dünya. şimdi "ama ingilizler..." diyecek bazıları ama the beatles bile amerikan müziği yapıyordu, hatırlatırım...
blink tarayıcı motorunu kullanan, google chrome denen illete göre daha kullanışlı, güvenilir ve bilgisayarı daha az yoran web tarayıcısı. tavsiye edilir.
whatsapp web'i buglarla dolu tarayıcı. kenar çubuğundaki whatsapp'ı ve twitter'ı kullanmaktan vazgeçememe rağmen whatsapp web kimi durumlarda insanı kanser ediyor.
şimdi şöyle ki pc'yi kapatmadan önce opera'da en son baktığım sekmenin whatsapp olduğunu varsayalım. pc'yi kapatıyorum, ki üzerinden en az 5 dakika geçtiğine yemin edebilirim, hala wp'de çevrim içi görünüyorum. ki bu sadece pc'yi kapatmakla sınırlı kalmıyor. bi' bakıp çıktıktan sonra dakikalarca çevrim içi görünüyorum. şu an bunu yazarken bile çevrim içiyim mesela.
bu pek rahatsız edici bir durum değil ancak bir de sekme açık olduğu halde çevrim dışı gösterme bug'ı var ki evlerden ırak. eğer karşı taraf da opera kullanıyorsa siz ciddi bir konudan bahsederken kendisi bir var bir yok görünecektir. çünkü sebebinin ne olduğunu anlamamakla birlikte sekme önünde açık olduğu halde, imleç bile oynamadığı için otomatik olarak çevrim dışı görünüyorsunuz. neyse ki bunun çözümü imleci bir oraya bir buraya sürüklemekle halloluyor.
yetmedi. son bir sinir edici bug var ki, o da kavgada söylenmez. yazıyor mu belirsizliği. klavyede yanlışlıkla bir tuşa bastığınızda saniyelerce yazıyor görünüyorsunuz. karşı tarafa da yazıp yazıp sildiğiniz gibi görünüyor.
özetle bir dost tavsiyesi olsun, ciddi yazışmalarınızda, flört durumlarında, kavgalarınızda, heyecanlarınızda web sekmesini kullanmayın.
ama yine de google chrome'un sıradanlığına bin basar.