1. 'in romanından uyarlanan ve 2 sezon sürmüş aynı ada sahip dizinin devamı niyetine çekilmiş film.

    ana karakter faruk yazıcı'nın olduğunu biliyorsunuz zaten. ancak filmin yazıcıoğlu'nun hayatının ulaşılabilir ayrıntılarıyla örtüşmediği birçok yeri var. yazıcıoğlu'nu biraz araştırdığınızda, filmin başlarında yer alan "alkollü mekanları kapatın, halkın güvenliği söz konusu" sözü pek de gerçeği yansıtmıyor. "sağ görünümlü solcu" ve "süper vali" de denilen yazıcıoğlu'nun alkollü mekanları kapattırması halkın can güvenliği ile doğrudan ilişkilendirilmeye çalışılmış, buradan sağcıların ağzına bir parmak bal çalınmış. ölümü ile ilgili de filmde yer alan sahnelerin ortaya çıkan gerçeklerle pek bağdaşmadığını düşünüyorum ama buraya bunları yazmam dev bir spoiler artığı olarak görülebilir. filmi izleme zevkinizi baltalama riskine girmeyeyim hiç.

    köprü'nün oyuncu kadrosunun birçoğu filmde de yer almış. 'nu yapacak olan rol de buydu zaten. eşinin ölümünden neredeyse birkaç hafta sonra hayatını kaybeden meryem yazıcıoğlu'nu da köprü'de melek yazıcı olarak canlandırmış filmde de yer alıyor. valiyle karşılıklı sahneleri duygulandırdı beni. dizide vali'nin yardımcısı veysel'i canlandırmış da filmde aynı rolde. , , ve gibi ağır toplar filmin pr'ını arşa çıkartırken, , ve gibi başarılı karakter oyuncuları da seyir zevkini artırmış (aydınlı eski devlet bakanı da filmde var). özellikle duygusal sahnelerin boğucu etkisinin filme olumsuz etkisi olduğunu düşünüyorum. hem konudan uzaklaşılmış hem de "dış güçler" etkisi damardan verilmeye çalışılıp büyük hata yapılmış.

    önce köprü'yü okumanızı, ardından yazıcıoğlu ile ilgili biraz araştırma yapmanızı ve ardından vali'yi izlemenizi öneririm. doğrudan filmi izlerseniz, hıçkırarak ağlarken "bunları yapanların elleri kırılsın" lafını dilinizden düşürmeyecek kadar beyniniz yıkanmış olur. benden uyarması.

    fragman (dailymotion linki, tıklarsanız yan sekmede açılır)

    filmi youtube'ta bile bulmak mümkün.
    #165051 lake of the hell | 5 yıl önce
    0film 
  2. bakanlar kurulunun kararı, cumhurbaşkanının onayı ile göreve başlarlar. istisnai bir memurluktur. ilde ki en yüksek seviyeli amirdir. herkes vali olabilir, yeter ki liyakat sahibi olun.
    #22141 lacrima | 8 yıl önce
    0unvan