rahiplik benim için hep bir "acaba?" olacak galiba.
bugün ermeni patriği ii. şahak maşalyan'ın bu konu hakkındaki bir dersini dinledim. kendisi benim vaftiz kardeşimin arkadaşı olduğu için nasıl rahipliğe adım attığını biliyordum. ama rahipliğe adım atışını daha detaylı bir şekilde dinlemek kafamdaki "acaba?" lambasını tekrar yaktı.
yine de hep böyle bir yakınlık hissetsem de bir süre sonra evlilik düşüncesi daha ağır basıyor. evet kiliseye destek olmayı seviyorum, kilisede aktif olarak yer almayı seviyorum, inancımı araştırmayı seviyorum (daha iyi bir imana sahip olmak için). ama yine de evlilik konusu yine bir köşeden bana bakıyor.
hoş gerçi beni seven bir kadın da yok. en son 10 sene önce falan bir kız arkadaşım vardı. öyle kadınlar peşimde koştuğu için evlilik konusu ağır basıyor desem alakası yok. hatta evlilik konusunda çok umutsuzum diyebilirim. ama yine de evlilik ve rahiplik çağrıları kafamda hep bir rekabet halinde.