çalışan kişi kendisine verilen görev tanımlarının dışına çıkmazmış, kendisine verilen işi yapar daha fazla için uğraşmaz ve beklentilerin üstüne çıkmazmış, şirketi kalkındırmak için uğraşmazmış kısaca şirketin olağan işleyişini devam ettirecek şekilde çalışır ekstra çabaya girmezmiş. bu davranışlarda bulunan çalışanların sessiz istifada bulunduğu söylenmektedir.
diğer yandan istifa edip gitmek yerine bazı çalışanlar bu şekilde davranışta bulunup sessiz istifa eyleminde bulunmuş oluyormuş
gelgelelim benim görüşlerime: - zaten bir çalışanın yapması gereken şey kendisine verilen iş değil mi? - çalışan neden şirketi yükseltmeyi görev edinsin? babasının şirketi mi? bunu çalışana dayatan şirketin çalışana "biz bir aileyiz" diyip çalışanı köle eden firmadan ne farkı kalır? - çalışana maaş verince motive olacağını sanan ey kendini efendi sanan patronlar bu kişiler neden ekstra iş uğraşsın? çalışanını motive etme, şirket zarar edince maaş ödeme, maaşı kes ama şirket kar yapınca tüm parayı cebe at. sonra de ki; çalışanlar şirketi yükseltmek için uğraşmıyor. öyle iş mi olur?
lafı fazla uzatmayayım. bu sözde istifa biçimi benim nezdimde şirketlerin köleleştirme departmanı olan ik'cılar ve kan emici patronlar tarafından çıkartılmış bir kavramdır. bir çalışanın kendisine verilen görevi yapmasında ve kendi görev tanımının dışına çıkmamasını istemesinde hiçbir anormallik yoktur.