1. 25 mayıs'ta görülen şimdilik son duruşmasında, katil zanlısı eski polis memuru "cengiz yıldız"'ın 3 yıl 4 ay ceza aldığı, kararın büyük ihtimalle itiraza tabii olmasıyla birlikte adalet arayışının sürüncemede kalması daha da uzayacak olan insan.

    yıldız'ın bir önceki duruşmada "husumet yok ki? neden öldüreyim?" saçmalığıyla yırtmaya çalıştığını yazmışım. son duruşmada da "kimse benim ne hissedip neler yaşadığımı bilmiyor. mağdur ve suçsuzum" demiş. bu kadar yüzsüzlük sadece insanda var. bu savunmayı çerçeveletip ülkenin bütün hukuk bölümlerinde ders olarak okutmak lazım. yıllarca öğrenilen ifade tutanağı içeriği örnekleri var ya hani, hepsi yalan. aslında yıldız bir yönden haklı. çünkü festus'un içine zorla sokulduğu ve ölüsünün çıktığı karakoldaki bütün memurlar ve amirlerin ceza alması gerekiyordu. yani yıldız sadece kendisinin mağduriyetini öne sürerken "ben tek değildim" demeye çalışmışsa, gayet haklı. kendi suçsuzluğu ise, artık "görevi kötüye kullanmak"la falan özetlenebilecek bir raddede değil.

    yıldız'ın "taksirle adam öldürme"den ceza yemesi büyük bir hukuk katliamı aslında. 4 yıl olarak verilen cezasının 3 yıl 4 aya indirilmesi de "otomatik 1/4 indirim"le alakalı değil galiba. iyi halden vermiş olmalılar. cezasının 3 yılın üzerinde bırakılması, sabıkasında ölene dek bu suçun görülecek olması nedeniyle sevindirici olabilirken, "kasten adam öldürme"den hüküm giymemesi gene büyük bir hukuk katliamı. umarım festus'un avukatları bu davanın peşini bırakmaz, ölümünün üzerinden 15 yıldan fazla bir süre geçmiş olan festus'un ruhunu rahatlatmak için 3 yıl 4 aylık cezalandırmayı kabul etmezler.

    seni unutmak mümkün mü be festus?

    son duruşmanın haber linki
    #280786 lake of the hell | 2 yıl önce
    0kişi