bu mantığa uygun şekilde işlerinizi takip etmenizi sağlayan yazılımlar için: (bkz: trello) (bkz: microsoft planner)
Bu uygulamalar bir proje yönetim sistemi değildir. Günlük işlerinizi takip etmek için kullanabileceğiniz uygulamalardır.
Aslında yazılıma gerek de yok, kanban tekniği yazılım kullanmadan da işlerinizi takip etmenizi sağlar. bahsettiğim yazılımlar aşağıdaki mantığı bilgisayar ortamında yönetmenizi sağlar:
Bunu yapmak için tabela olarak kullanacağınız bir kartın ve post it kağıtlarına ihtiyacınız var.
Karton üzerine işleri sınıflandırmak için sütun başlıkları belirliyoruz. Sonra da konusu geçen, ilgilenmemiz gereken işleri post it kağıtlarına yazıp panoya yapıştırıyoruz.
Normalde 3 sütunu geçmemesi önerilse de benim kullandığım başlıklar: - planlanıyor: elbet bir gün yapılacak - devam ediyor: O iş bende. oldu bil - acil: Bu sütunda iş varsa diğer işler durdurulur - askıda: başlamıştım ama başka iş verdin ya patron - takıldı: Yönetici desteği lazım, beni aşan konu. Paatrooooon yetiiiiş!! - tamamlandı: oldu da bitti maşallah - iptal: attığın taş ürküttüğü kurbağaya değmez ki patron
Fikir sütununa ekleyerek başlayın. Zaman içerisinde notları söküp duruma göre yeni sütunlara taşıyın.
Kendi iş sürecinize göre belirleyebilirsiniz. İki şeye dikkat edin: - Sütun sayısını abartmayın. - Devam ediyor sütunundaki not sayısını sınırlayın. Artarsa askıda sütununa taşıyın. Hatta mümkünse yöneticiniz taşısın. Aksi taktirde patron derki "bu iş olacak, bu da olacak, hepsi olacak, hatta dün olmalıydı, niye olmadı?"
Patron her durumda bunu diyecek zaten. Neyse siz işinize bakın.
Ne fayda sağlıyor? - Bilgisayarın başına geçtiğinizde "ne iş yapacaktım ben?" demiyorsunuz - Tamamlan işleri görmek motivasyon sağlıyor - yönetici ile anlaşmak daha kolay oluyor.
Tabi yöneticiye bağlı. " başlatma lan tabelana da sana da" diyen patronunuz varsa: (bkz: kariyer.net) (bkz: cv)