1. m.s. 105 yıllarında tarafından bugün ki kullandığımız halinde yapılmıştır. bir çok şeyin üzerine hali hazırda yazı yazılırdı ama şimdiki haliyle daha çok ilgi gördü ve kullanıldı. ilk yapıldığında içeriğinde , ve parçaları bulunuyordu, bunlar suyla karıştırılıp, bulamaç şekline getiriliyor. sonrasında da preslenip suyu alınıp güneşte kurutuluyordu. bu sayede kağıtlar elde edilmeye başlandı ve kullanımı yayıldı.
    #220845 Angel Spy | 4 yıl önce
    0araç gereç 
  2. bambudan üretildiği zaman daha ucuza gelen sarf malzemesi.

    bu sebeple avrupa'da kağıt gıdım gıdım satılırken, japonlar ve çinliler kağıdı bol bulduğu için , kağıttan fener vs yapmışlardır.

    1araç gereç 
  3. Kâğıt para.

    Örnek kullanım: Kalkıp cevabını veriyor; bilirse ne âlâ, beş bin kâğıdı cepledi demektir. (A. İlhan)
    #110885 tdk | 7 yıl önce
    0ekonomi terimi 
  4. Menkul kıymetler.
    #110884 tdk | 7 yıl önce
    0ekonomi terimi 
  5. Menkul kıymetler borsasında işlem gören tahvil, hisse senedi gibi mali değeri olan senet.
    #110883 tdk | 7 yıl önce
    0ekonomi terimi 
  6. Belge ve doküman.

    Örnek kullanım: ... hâkim kararı olmadıkça ... kimsenin üstü, özel kâğıtları ve eşyası aranamaz. (Anayasa)
    #110882 tdk | 7 yıl önce
    0hukuk terimi 
  7. İskambil kâğıdı.
    #110881 tdk | 7 yıl önce
    0araç gereç 
  8. Yazılı sınav kâğıdı.
    #110880 tdk | 7 yıl önce
    0araç gereç 
  9. Yazılı kâğıt yaprağı, pusula, tezkere.

    Örnek kullanım: Belediye kâtibine bir kâğıt götürmüştü, dönerken kasabın çırağına rast geldi. (M. Ş. Esendal)
    #110879 tdk | 7 yıl önce
    0araç gereç 
  10. Bu yapraktan yapılmış.

    Örnek kullanım: Gece hafif rüzgârlarla sallanan kâğıt fenerlerin aydınlığında dans edilir. (A. Haşim)
    #110878 tdk | 7 yıl önce
    0araç gereç 
  11. Hamur durumuna getirilmiş türlü bitkisel maddelerden yapılan, yazı yazmaya, baskı yapmaya, bir şey sarmaya yarayan kuru, ince yaprak.

    Örnek kullanım: Yazı kâğıdı. Duvar kâğıdı. Sigara kâğıdı.
    #110877 tdk | 7 yıl önce
    0araç gereç 
  12. kağıt günlük yaşantımızda olmazsa olmazlardandır. önemli şeyleri not ederiz.sınavlarda kağıt kullanırız.
    #110830 spor | 7 yıl önce
    0araç gereç 
  13. çok sinirliyim çok, bi kağıt yüzünden. yaaa koca ülkde kağıt üretecek bi allahın kulu kalmamış ya. sekalar zaten teee ne zaman gitti. özel sektör de uçmuş, şimdi kıçı boklu kağıdı üreten bi babayiğit yok. amk elektrikli otomobil yapıyoruz ama kağıt üretmiyoruz, üretemiyoruz demiyorum, üretmiyoruz.

    siz farkındamısınız yayın evleri artık yeni kitap basmıyorlar, basılı gazetelere zam geldi, hele hele tuvalet kağıdından hiç bahsetmiyorum bile (boktan mevzulara girmiyim diye) yaw nooluyor, nereye gidiyoruz ülkecek, bi bilen aydınlatsın.

    bir top a4 kağıt 19 lira olmuş, niyeymiş yurtdışından geliyormuş, way amk.

    dün bi haber vardı, 2003 yılında özelleşen giresun seka kağıt fabrikasıyla ilgili.

    özelleşme bedeli: 3,5 milyon USD

    özelleştikten kısa süre sonra artık bunlar eski teknoloji verimli değil diye satışa çıkarttıkları makinelerin satış bedeli 11 milyon TL

    fabrika kapandıktan sonra arsanın tokiye satılma bedeli 68 milyon TL

    amk alışverişe bak. böyle alışverişin altına imza atan politikacının, devlet adamının taa amk.

    çok sinirliyim çok
    #108145 11001 | 7 yıl önce (  7 yıl önce)
    0araç gereç 
  14. çinli icadıdır. yazı yazmak için mezopotamya'da kil tabletler, mısır'da papirüs, avrupa'da parşömen kullanılmış, sonunda bu çinli milleti selüloz liflerinden kağıt yapmıştır. yazı yazmanın ötesinde tuvalette bile kullanılıyor artık.

    #85099 laedri | 7 yıl önce
    0araç gereç 
  15. senaristliğini ve yönetmenliğini 'in yaptığı, başrolünde öner erkan'ın oynadığı 2010 yapımı politik film.

    1970'li yılların sonu. genç bir çocuk film yapmak ister. yapım sırasında ve sonrasında yaşananları konu edinmiştir.

    filmin son sahnesinde devlet terörüne uğramış kişilerin fotoğrafları aktarılır.
    #13215 thedirector | 8 yıl önce
    0film