1. bakan olduğu süre içerisinde, türk lirası ortalama devalüe olmuştur.

    işin mikro kısmında ise, bakan olduğu süre içerisinde, en temel besin öğelerinden biri olan ayçiçek yağı, ortalama zamlanmıştır.

    #210624 stargate solucani | 4 yıl önce
    0politikacı 
  2. An itibari ile yine konuşmaya başlayan; bir sussa, sadece bir süreliğine sussa dahi kuru baskılayabileceğimizin farkında olmayan, okumuş cahil.
    #206159 becoolnotfool | 4 yıl önce
    0politikacı 
  3. Şakaları artık hiç çekilmeyen şehzademsi insan;

    Şöyle ki;
    #204690 becoolnotfool | 4 yıl önce (  4 yıl önce)
    2politikacı 
  4. Göz tiki olan bir bakan. Ekonomi bakanı ama kura bakmayanı.
    #197680 english | 4 yıl önce
    0politikacı 
  5. Mr. Çokomelli adıyla da bilinir. Şaka bir yana Cumhurbaşkanı'nın kızı Esra Erdoğan'ın eşi, çokomelli damat.
    #195371 onlygodcanjudgeme | 4 yıl önce
    0politikacı 
  6. Mevcut ekonomik floranın dağda açan çiçeğidir. Soğuk ona komaz, hayat ona güzeldir ve tepeden bakar.

    Floranın müsebbibi olmadığı gibi köklü bir bitki olduğu için de florayı değiştirme kabiliyeti bulunmamaktadır.
    #195355 lefteyenine | 4 yıl önce
    0politikacı 
  7. Belirli aralıklarla ekran karşısına çıkıp halkla dalga geçen, ancak dövizin son durumuna bakmayan bakan.
    Her şeyden çok bu halkın cahilliği ile bu denli dalga geçmeleri zoruma gidiyor.
    #195348 barayyulun | 4 yıl önce (  4 yıl önce)
    0politikacı 
  8. Sayın her şeyi bilen, senden daha çok şey bilen var, (bkz: )
    Az bişey bişey bilen şahıstır.?!??
    #195336 first lady | 4 yıl önce (  4 yıl önce)
    0politikacı 
  9. En baştan bu işlere girmemeliydi. Bakınız Osmanlı tarihindeki damat sadrazamlar..
    #195178 sessizadam57 | 4 yıl önce
    0politikacı 
  10. "yapısal reformlar, yapısal reformlar, neymiş bu yapısal reformlar" diyerek dalga geçmeye çalışan ekonomi bakanı. "dolar 10 lira olacak, 15 lira olacak ya, toplayalım dolarları, ne oldu dolar oldu 5 lira" gibi çıkış ypan fakat doları 8 lirayı zorladığını görmezden gelen ekonomi bakanı.

    bi dakka bi dakka yaa sahi biz dolarla mı maaş alıyoruz ki bizi ne ilgilendiriyor.
    #194611 taklaatansincap | 4 yıl önce
    0politikacı 
  11. Kayınbabasından stand-upçı olmaya icazet alamayınca Ekonomi Bakanı olmuş kişi...
    #194608 boynuzlu yilan | 4 yıl önce
    0politikacı 
  12. hükümetin tüm diğer bakanları gibi atanmış bir emir eridir. kanımca karar verme yetkisi ve yetisi yoktur.
    #194593 ares | 4 yıl önce
    0politikacı 
  13. Cocuklarimizin, kardeslerimizin geleceklerini, umutlarini calan kisilerden sadece birisi.
    #194210 dragut | 4 yıl önce
    0politikacı 
  14. Türk halkının ekonomik beklentilerini hiç eden bakan.Düşündüğü ekonomik yol ülkemizle uyuşmamakta.Umarım halkımız için en doğru adımları atmak için çaba harcıyordur.Tanım:Ekonomist
    #193958 ayibicladim | 4 yıl önce
    0politikacı 
  15. dolar kuruna bakmadığı şeklinde beyan veren ancak 'de ifşa olan e-postalarında kalem pili dahi 'dan sipariş ettiği görülen, tek vasfı lord voldemort'un kızıyla evli olmak olan, eskinin enerji ve tabii kaynaklar, şimdinin hazine ve maliye bakanı.
    #193342 zynmyr | 4 yıl önce (  4 yıl önce)
    0politikacı 
  16. Turkiye simulasyonunda bir Bug
    #193209 magazambo | 4 yıl önce
    0politikacı 
  17. kendine ekonomi gurusu, zirveye tırmanmış damat, son dolar bükücü gibi mahlaslar edinebilen politikacı. muhtemelen kur ile oynayıp sağlam gelir elde etmekte, oyunu aldığı ve almadığı insanların sırtından farklı yollarda geçinmektedir. bir damat olarak tepelerdedir. sızdırılan maillerinde yurt dışından aldığı alet edevatların cinsi, çeşidi ve sayısı herhangi bir insanı hayret edecek halde idi.
    #192877 mimar | 4 yıl önce
    0politikacı 
  18. kur yükseltip, çin gibi bir ülke olma hayali kuruyor.
    peki bakanım hadi kuru yükseltelim de, ne ihraç ediyoruz onu da desen ya
    0politikacı 
  19. kendisine özenle siyasi bir gelecek inşa edilmeye çalışılan mevcut bakan. ne kadar başarılı olur bu inşa edilmeye çalışılan siyasi gelecek bilinmez, çünkü malumunuz bakanımız gün geçmiyor ki talihsiz açıklamalar yapmasın...
    #192798 nedenoldum | 4 yıl önce
    0politikacı 
  20. ön muhasebe bilgisi bile olmayan maliye bakanı, liyakatin suret bulmuş hali, son yüzük bükücü
    #192773 mavitebesir | 4 yıl önce
    0politikacı 
  21. Sırtını kayınpeder'e yaslamış şahsiyet, başka özelliği varsa da önemi yok
    #192741 mangoe | 4 yıl önce
    0politikacı 
  22. an itibariyle hakkında entry girerken ne yazacağımı şaşırdığım ekonomi bakanı.
    onu görünce gözler dolar, kulaklar euro kuruna odaklanır...
    #192687 aziz max | 4 yıl önce
    2politikacı 
  23. başka bir sözlükte şöyle bir videosu paylaşılmış bakan. bundan sonra yapacağı açıklamaları izlemek yerine bu videoyu izleyeceğim, pek bir fark yok çünkü.
    #191973 aluminyum | 4 yıl önce
    1politikacı 
  24. Genel kanı ve sanrıların aksine söylediği ve açıkladığı her şey, bilinçli bir planlamanın neticesidir. Evet; naçizane bir iktisatçı ve bu sektörde de az buçuk kalem yalamış birisi olarak, sizler gibi bizler de dehşete kapılıyoruz her konuşmasında, kasıtlı gülüşünde, vesaire. Kah sinirden gülüyoruz, kah kaygıyla takip ediyoruz; ama bir şekilde günün sonunda isyan ederek evlere dönüyoruz.

    Şimdi oturup, günümüz türkiye ekonomisini uzun uzadıya analiz edip; genç cumhuriyet döneminden bu zamana kadar süregelen iktisadi olayları, nedensellik ilkesi ve iktisat teorileri üzerinden karşılaştırmalı örnekler vererek vaktinizi almayacağım.

    Anadolu'ya gittiniz mi hiç ? Gitmediyseniz muhakkak oralarda uzaktan yakından akrabanız veyahut bir şekilde iletişim kurabileceğiniz kişiler mevcuttur, değil mi ? Bahsini ettiğim kişilerin tahsil durumu, şu anki maddi durumları, sosyal kapitalleri vesaire hiç önemli değil; istisnasız hepsi Turgut Özal'ı sever, türkiye için bir dönüm noktası kabul eder, değil mi ? Niye sizce ? Çünkü, turgut özal döneminde köylerine elektrik gitmiş, televizyon gitmiş, birtakım tüketim araçları ile özal ile tanışmışlar. Ve bunu sağdan soldan duymamışlar; gözleriyle görmüşler. Hep derler ya ihtiyarlar, hatta orta yaş grubundaki kişiler; "oğlum, elektrik yoktu köyde, mum ışığında ders çalışırdık." diye. Heh, o adamlar işte, gözleriyle gördüler özal döneminde köylerine elektrik geldiğini, veyahut başka bir şeyleri.

    İktisat tarihi, uygarlıklar tarihi, osmanlı dönemi ekonomisi ve modern iktisat teorileri üzerine gerek akademik, gerekse de sektörel birçok araştırmanın, söyleşinin, okumanın içerisinde oldum, hala daha devam ediyorum. Yatırım danışmanlığı dönemimden, bankacılık dönemlerimdeki büyük ticari portföy yönetimine kadar teorik bilgilerim ile pazar(bildiğiniz çarşı pazar) ekonomisini harmanlamaya çalıştım. Spk sınavları için özel ders verdim, gösterilen lütuf neticesinde birçok irili ufaklı panelde konuştum, vesaire vesaire.

    Ama bu zamana kadar az önce bahsettiğim ihtiyarlara özal'ı, neoliberalizmi anlatamadım. Anlamadılar değil, anlatamadım. Beceremedim. Teoriler çürüdü, kuramlar yıkıldı, sayılar önemini kaybetti. Halbuki okuma yazma bilmeyen o insanlar, fındık hasatı iyi olduğu zaman fiyatının ucuzlayacağını; az verim almışlarsa pahalıya gideceğini bilecek kadar pazar ekonomisine hakimdiler. Okullarda anlatılan arz talep var ya; heh, ta kendisi işte.

    Ne anlatabilirdim ki bu adamlara ? Haydi deneyin; hep birlikte gidelim karadenize, doğuya, anadoluya. Gelin birlikte neoliberalizm'i anlatalım; tekrar deneyelim. Var mısınız ?

    Her zaman, hiç değişmeyecek olan cevap ne olacak biliyor musunuz ?

    "Oğul, boşa nefesini tüketme; ben anlamam öyle gavur işlerinden, okullardan falan. Bak oğul bak, bu gördüğümüz şeytan icadı televizyon var ya, özal baba döneminde geldi de, evlerimize haber geldi, şenlik geldi. senin okuduğun sana kalsın oğul, boş ver; hanım demle bize güzel bir çay."

    Devir değişti, teknoloji gelişti ama zihniyet değişmedi. 40 yıldır televizyonu getirene tapan güruh, şimdi de yollara tapar oldu. Yolları gördü çünkü; kendisine ne faydası olduğunu düşünmedi bile. Sadece canlı kanlı gördüğü şeyi sevdi; yolu, köprüleri.

    Berat'a kızmayalım arkadaşlar; berat şu an kızılacak en son insan. Tarihimize kızalım, köy enstitüleri dönemine kızalım, 60 yıldır sistematik şekilde cahil bırakan politikalara kızalım.

    Kızalım, çok kızalım ama benim yaptığım gibi sağa sola küfürler yağdırarak, twitter'da ehi ehi deyip vicdanınızı rahatlatmayın. Farkında değil misiniz ? Bizden önceki 50 sene nasıl heba olduysa, bizden sonraki 50 senede heba oldu şimdiden. Kendinizi düşünmeyin, çocuklarınızı bile değil; torunlarınız için bir şeyler yapın, yapalım.

    Berat'a gelene kadar ohoo...


    #191968 becoolnotfool | 4 yıl önce
    0politikacı 
  25. Döviz kurunun kendisini ilgilendirmediğini söyleyen bir ekonomi bakanı...
    Bu tavır ak parti cephesinde çok fazla karşılık bulmaya başladı. Milli eğitim bakanının eba sistemi göçünce sevindiğini söylemesi gibi, döviz kuruyla ilgilenmeyen bir ekonomi bakanı.

    Yükselttikleri faizleri iki gün sonra dibe çekmeyeceklerinin garantisi olmadığı ve bunu artık yedi düvel anladığı için yaptıkları hamleler karşılık bulmuyor; artık nasıl bir güvensizlik ortamı inşa ettilerse... Hemen herkesin dediği gibi bu ekonominin düzelmesi için tek yapmaları gereken gitmek.
    #191967 fly | 4 yıl önce (  4 yıl önce)
    0politikacı