elçi pavlus'un roma'da öldüğünü bilmeyen bir haber müdürüne sahip olan/sahip olmuş bir gazete. belirli bir kesime hitap ettiği için olsa gerek hala el üstünde tutuluyor.
şimdi bir insan elçi pavlus'un tarsus'ta öldüğünü iddia edebilir. ama ideal bir gazetenin yapması gereken "hakikaten var mı böyle bir şey?" diye kontrol etmektir. şu sözlük ortamında bile arada bilgileri bir yerlerden doğrulamaya çalışıyoruz. koskoca gazetenin bunu yapmaması ayıp bir şey.
gerçi türkiye'de medya hep böyleydi. sadece bilgiye rahatça ulaşamıyorduk. yoksa gazetelerde neler neler yazıldı. özellikle hürriyet gazetesi, içerisinde bir adet murat bardakçı barındırmasına rağmen, avrupa tarihi konusunda epey uydurma haber yapmıştı bir zamanlar.
not: haber eski bir haber. şu tarsus'taki kazıyla ilgili.
bir gazete ve benim takip ettiğim tek internet gazetesi. Cumhuriyet'i de takip etmek isterdim lakin sözlü kadar ara yüzü güzel değil. Ayrıca en hızlı açılan internet sitelerinden. başarılarının devamını dilediğim gazetedir aynı zamanda.
Ülkede basın kıtlığından kaynaklı tercih edilebilir gibi gözükse de Aslında okunabilir bir gazete değildir.
Milliyet, Hürriyet nasıl yolunu buluyorsa bunlar da atatürk üstünden yolunu bulan tayfadandır.
Siyasal İslamcı tayfa kendi görüşü dışındakini tamamen dışlar bunlar da biraz toleranslı dışlarlar işte farkı yok benim gözümde.
O kaç bin liralık nutuk'ta bu tayfanın da hangi yolun yolcusu olduğunu iyi anlamıştım.
Ünsal ünlü'yü takip ederseniz o da nasıl olduklarını göz önüne serecektir.
Gazete yanında milli bayramlarda hediye olarak Atatürk bayrakları, rozetleri, ufak nutuk dağıtımıyla işe başlamış gazetedir. ( Benim ufaklık zamandaki gözlemim)
İlk baş çok da önemli görülmezdi fakat sonradan gerek ülkedeki basın kıtlığı gerek yükselen kemalist dalga sonucu tutulan bir gazete olmuştur.