internetin anonimliğinin canına okunmasında halefi ve sonradan tarafından satın alınan facebook kadar sorumlu program. demiyorum ki herkes birbirini trollesin, ancak whatsapp'ını veriyorsun, cep telefonun zaten verdiğin kişide, üstüne bir de facebook hesabın çıkıyor telefon numaranı alan kişide. milleti icq'dan kopardı diye kızdığım msn messenger'ı bile özletebilmiş program bu.
android 2 sürümlerine ve windows phone’a güncellemeleri getirmeyeceğini duyururan Anlık mesajlaşma uyguluması.
Yıllar önce windows phone’a ilk çıktığında, değiştirilemeyen karanlık mod ile çıkmıştı. Bunun sebebi ise windows phone işletim sisteminin bunu zorunlu tutmasıydı.
Açıkçası ben genelde destekleyen her uygulamayı bahsi geçen modda kullanan biri olduğum halde ios cihazımda aktif etmeyi düşünmüyorum.
(bkz: telegram) uygulamasinin bircok ozelligini calan, facebook'un kurucusu ve sahibi zuckerberg kavsaginin(!) 1.3 milyar dolara satin alip kullanicilarinin tum bilgilerini satan anlik mesajlasma programi.
ayni telefonda iki telefon numaraniz varken birden fazla whatsapp uygulamasi yukleyerek ikisini kullanamiyordunuz ama telefonunuzu kasan klonlama programlariyla iki whatsapp kullanilabiliniyordu. sonra (bkz: whatsapp business) cikarttilar ve sirket hatti icin ikinci bir telefon tasima zorunlulugunu kaldirdilar. tabii ondan once yazilimcilar caresini bulmus ve baska tur whatsapp uretmislerdi.
ayrica telegramda olan web uygulamasini kendi uygulamalari icin de yaptilar ama cakalliklarindan dolayi telefonunuz hep internete bagli kalmak zorunda. ve telefon sarjiniz belli bir seviye altina dusunce sarj edin deyip baglantiyi kesiyorlar. yani telefonunuzun sarj seviyesine kadar bilginizi caliyorlar. sexting yaparken dikkat edin yani*
telegram'da ise sms yahut telefonunuzdaki uygulama uzerinden bir giris kodu gonderip telefonunuzu kapatsaniz dahi sizi cevrimdisi yapmiyor. hatta browserinizin bellegini silmeyene kadar bagli kalabilir, ertesi gun tekrar sifresiz girebilirsiniz.
Güvenlik konusunda uçtan uca şifreleme gibi özellikleri bünyesine katan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, şimdi de 'kendini imha eden mesajlar'ı test ediyor.
Söz konusu özellik ile WhatsApp, gönderilen mesajları belirli bir süre sonra kendini imha edecek şekilde ayarlamanıza imkan tanıyor.
mesajlaşma uygulamasının 2.19.275 sürümünde ortaya çıkan bu özellik henüz beta sürümünde olduğu için herkes tarafından kullanılamıyor. Mesajların belirlenen 5 saniye ya da bir saat gibi belirlenen aralıklar ile kaybolması güvenlik konusunda endişeleri olanlar ve aynı zamanda yazdıkları mesajların kayıtlı kalmasını istemeyenler için oldukça faydalı bir özellik olacağı düşünülüyor.
Oha aq... demin biladerle firüs müris derken "propolis" diye arı ürünü bir şeyden bahsetti... anti viral özellikleri var diye. Aha yeni şimdi reklamını gördüm. Internet dünyasında bahsediliyordu bundan da kendi adıma %1 milyon eminim artık dinlenildiğimize.
Sonunda doğru yolu buldu sanırım. Yoksa pazar yavaş yavaş telegram’a mı meylediyor artık?
Tanım: telegram’ı anonimite ve kullanım kolaylığı konusunda yakalaması için 40 fırın ekmek yemesi gereken uygulama. Trreqler eqlesin: t.me/crazylilwing65djmcstylaby
SMS çağını bitiren mesajlaşma uygulaması. Bu uygulama öyle bir çığır açtı ki, tüm dünyada -sansürlendigi ülkeler hariç- SMS'e tamamen eski teknoloji olarak bakılmaya başlandı. Önce paketlerden, tarifelerden çıkarıldı SMS sonrasında da hayatımızdan. WhatsApp kullanmamak bir seçenek değil günümüzde.
günümüzün dikkat dağıtıcı insanı bildirim manyağı yapan icadıdır. Her şeyin bir whatsapp grubu var artık, çalışma arkadaşları, şirket içi işler, arkadaş grupları, akraba grupları, aile içi özel gruplar vs vs. Bir de mesela benim kendi kendime hatırlatıcı gibi, not alma gibi, işim gereği sesi yazıya dönüştüren klavye özelliği gibi kullanımları mevcut olup, tüm bunlar bir araya geldiğinde maalesef adeta vageçilmez hale gelmektedir. Olmasaydı da olur muyduk, bence olurduk ama olmuyor, olamıyor işte.
Son üç senede özellikle çalıştığım sektörün demirbaşı olmuş durumda. İşler WhatsApp'la yönetilir hale geldi. Yanlışım yoksa işle ilgili 13 WhatsApp gurubuna dahilim ve kişisel yazışmalar da cabası.
Benim gibi sosyal hayatında telefon rehberine numara bile kaydetmeye gerek duymayan adamlar için zul haline geliyor tabi bu durum.
Bilgisayarlar iş hayatına girip iş akışının ana parçasını oluşturmaya başladığında ayak uydurmayanlar bir şekilde çemberin dışında kaldı mutlaka ki. Umarım benim de Meslek hayatım WhatsApp gruplarına ayak uyduramadığım için sona ermez.
onsuz asla olmaz bu saatten, bu kadar alıştıktan sonra diye düşündüğüm yegane uygulama idi. ama onsuz da oluyormuş. bayaa baya da güzel yani onsuzluk, beklediğim kadar üzmedi, can sıkıcı olmadı.
kim bilir, kimleri kimleri böyle şak diye silebiliriz hayatımızdan ve bana mısın demez.
günümüzde ne kadar yaygın olsa da, gönüllerde msn messenger'ın ve/veya icq'nun tahtını sallayamaz. msn messenger üstünde olan bilgisayarda çalınan parçanın altmetin olarak görülmesi özelliğinin olmaması bile başlı başına bir eksikliktir. bir adet winamp ve müzik arşivi ile insanlar birbirlerine ne mesajlar gönderdi, kardinal Richelieu görse diz çöker, tövbe ister.
liseden iki grubum var whatsappta. biri tüm devre diğeri yalnızca bizim şube. bugün bizim şubeden birinin doğumgünüymüş, büyük grupta ise birinin babası vefat etmiş. aynı insanlar bir yandan baş sağlığı diliyor öte yandan küçük grupta doğumgünü mesajları atılıp duruyor. bu insanların yarısını mezuniyetten sonra tekrar görmedim bile. ne kederlerine ne sevinçlerine ortak olabiliyorum. canım sıkıldı iki grubu da sessize aldım. gerçek hayatta ilişkini sürdürmediğin insanlarla bu gruplar çerçevesinde saçmasapan bir bağın olmasının anlamını sorguluyorum şimdi. hızlı iletişim sağlaması açısından güzel bir uygulama. ama kimi zaman da yük haline gelebiliyor.
değişen gizlilik politikasıyla beraber kendisini bırakma zamanı gelmiş olan anlık mesajlaşma uygulaması.
merak eden ancak araştırmaya üşenenler için özetle; gizlilik politikasında yapılan değişiklikle whatsapp kullanımından ötürü işlenen kişisel verilerimizi artık facebook grup şirketleri ile paylaşabileceklerini, yeni politikayı kabul etmezsek 8 şubat'tan itibaren uygulamayı kullanamayacağınızı ilan etmişler.
görünen o ki zuck denen sevimsiz dünyayı distopyaya çevirinceye kadar vazgeçmeyecek.
ücretsiz ve gizliliğinize önem veren, çok daha kaliteli alternatifleri için: (bkz: telegram) (bkz: signal)
Sene olmuş 2021; halen daha başka uygulamalara / platforma geçince kişisel bilgilerinin 'gizli', 'anonim' kalabileceğini düşünen kişileri gördükçe şaşırmama yol açan uygulama. Gerçi 'last seen' midir, 'son görülme tarihi' midir nedir, onu kapatınca kendisini casper zanneden insanların olduğu dünyada çok da şaşırmamak lazım.
Anket yapsalar ve iki seçenek olsa;
1- tüm bilgilerinizi amerika'ya vereceğiz ama son görüldüğünüz anı sevgiliniz, eşiniz, dostunuz, yöneticiniz görmeyecek;
2- Tüm şahsi bilgileriniz şirketimizin ve devletin koruması altında olacak ama ne yazık ki uygulamaya ne zaman giriş yaptığınızı herkes görecek.
%99' u ilk seçeneği seçer. Millet yemiş kişisel bilgilerinin ihlalini, şunu, bunu; esas dert "son görülme".
İnanın siz bana; cidden tek dert o.
Neyse, konudan çok sapmadan belirtmek gerekirse; nereye giderseniz gidin, nereye taşınırsanız taşının, ne yaparsanız yapın; birileri bizi gözetliyor.
insanların kendi bilgilerini önemsiz göstere göstere dünyanın içine edecek şirketin uygulaması. bir çok uygulama, web sitesi ya da benzer şeyler bilgi çalmaya çalışıyor tabi. hatta facebook bir kaç yıl önce bir kaç milyar dolarlık ceza yedi. geçen sene de amazon, google, facebook gibi büyük şirketlerin ceoları amerika'nın gözü önünde hesap vermeye çağırıldı. hatta cambridge analytica adlı şirketin bu verilerle amerika seçimleri ve brexit'in yönünü değiştirdiği söyleniyor. şirkete açılan daalar sonucu ortadan kayboldular. veriler sadece hesaplanmıyor kısacası, sizi manipüle etmek için de kullanılıyor. hem de sadece traş makinesi ya da kırmızı ruj reklamı için değil, hayatlarınızı komple değiştirmek için kullanılacak. 1984 romanını okuyup korkuya kapılanlar, bunu yapan facebook olunca götünü bile açmaktan imtina etmiyor. gerçekten akıl alır gibi değil. ha insanların beyinleri tarikatlarda yıkanmış, ha sosyal medya sayesinde yıkanmış, ha ideolojik gruplarda ya da faşist devletler içinde yıkanmış ne fark eder? hadi sen yönlendirilmedin, inanmadın bu işe. ama manipüle edilmeye açık milyonlarca insan var. bu bireysel bir rahatsızlık olmamalı, toplumsal bir rahatsızlık olmalı. dünyanın en önemli gündemlerinden birisi bu olmalı kısacası. kısacası adamların yıllardır yaptığı bu işle dalga geçe geçe bu hale geldik. siz kendi verilerinizi vermeyi kabul ediyor olabilirsiniz ama ben kabul etmiyorum. sadece kendi verilerimi değil, sizlerin verilerini de işlemeyi kabul etmiyorum. çünkü ucu bana dokunuyor arkadaşım.
Yeni eklenen bir özellik olarak gönderdiğiniz fotoğrafı karşı tarafın tek bir kere görüntülemesini sağlayabiliyorsunuz; iyi güzel de karşı taraf ekran fotoğrafı aldığında hiçbir halt olmuyor yani size bildirim falan gelmiyor ya da bunu belirtebilecek bir uyarıda bulunmuyor.
O zaman pardon ama Ne anladık bu işten yetkililer ?