1. Doktorun bana 5 mg.'liğini yazıp, "beklediğin etkiyi vermezse dozunu 1 ay sonra arttıralım" dediği ssri. 2 haftadır kullanıyorum. Bu süre zarfında şikayetçi olduğum kaygılarımda belirgin bir azalma olmadı. Hala kaygı bozukluğum var. Gerçi kaygı bozukluğu benim kendime koyduğum teşhis. Doktorun 2 dakikalık muayenesinde bana ne teşhis koyduğunu bilmiyorum. Reçetede veya e-nabız'da da yazmıyor. Dolayısıyla o konu muallakta olsa da, yazılan ilacın hafifliği doktorun hakkımda zannettiğimden daha ağır bir problem olmadığına kanaat getirdiğini gösteriyordur. Neyse, 2 haftalık süre zarfında İhtiyaç duyduğum boşvermişlik seviyesine de yaklaşmadım. Çevremdeki (iş, aile, sosyal ve ekonomik durum gibi) olumsuzluklara karşı tahammülsüzlüğüm aynı diyebilirim. Hâlâ neşeli, mutlu değilim ve dış dünyayı tozpembe görmüyorum; nötr ve umursamaz da değilim. Bunlar dışında uykum daha erken gelir oldu, sabah daha zor kalkar oldum. Bir diğer yan etki ise cinsel isteksizlik. Bu da zaten pek yoktu gerçi de, şimdi sıfır seviyesinde diyebilirim.

    Doktora ilk randevudan 1 ay sonra gidecek olmam ve yazılan ilacın çok düşük dozu en baştan beri canımı sıktı. 10 veya 20 mg. yazılsaydı ve doktorla 3 ay kadar sonra görüşeceğimize dair anlaşsaydık daha uygun olurdu. Ama sanırım bu işte de belirli kurallar, prosedürler vardır ve ona riayet etmek gerekir. İlacı kullanmaya devam edeceğimi düşünüyorum. Bünyemdeki etkilerine göre 2 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık güncellemeleri bu girdime edit olarak eklerim.

    ---

    2 aylık güncelleme: uykuma etkisi fazla. Sabah çok zor kalkıyorum. Akşam doğru düzgün oturamıyorum, hemen uyuyorum; bunu yazarken (00:04) kendimi uyumamak için fazlasıyla zorluyorum. Psikolojik olarak İlaca başlamadan önceki halimle tamamen aynı olmasam da, ufak tefek farklar olsa da, hala belirgin değişim yok zihnimde. Kaygılarım beni hala fazlasıyla rahatsız ediyor. Kaygılarım boşvermişliğime ağır basıyor. 1. ayın bitmesiyle 10 mg.'ye geçmiştim. 2 ayın bitmesinin ardından, Artık 20 mg.'ye geçmiş durumdayım. Uzun olacağını tahmin ettiğim bir süre bu dozda devam edecek gibiyim.
    #269366 elhukmidiyalektik | 3 yıl önce (  3 yıl önce)
    2ilaç