Kanaviçeye benzer bir el işi. Çarpı işi diye de bilinir, etamin kumaşı denen özel bir kumaşa, iğne yardımıyla ipliğin çarpılar halinde işlenerek bir desen çıkarması ile oluşur. Meditasyon gibi bir hale geçmenizi sağlar, eğlenceli olduğu kadar sakinleştirici bir hobidir.
Zaman makinesi gibi bir hobi. Sizi bir çırpıda üç saat ileri atabiliyor. Hata yaptığınız kısımları geri geri işlerken o kısmı işlediğiniz zaman da hiç yaşanmamış gibi hissettiriyor. Yaptığınız şeyin aynısını sadece tersine doğru tekrarlayarak zamanı geri alıp olmaması gerekeni oldurmayabiliyorsunuz, ne yazık ki gerçek hayat böyle değil.
Felsefesiz tanım ve bilgi eklemeden gitmemek için ekleyelim; piyasada bazen etamin ipi istediğinizde orlon veren tuhafiyeciler bulunabilir. Orlonla tatlı ve pufpuf bir his aldınız diye ona çok bağlanmayın, o kadar çarpı işinde mutlaka incelip kopacaktır. Etamin ipi, orlonla dantel ipi arası bir kalınlıkta, orlondan da daha sağlam olmalıdır. Ayrıca kasnak kullanmak, etamin işleyiciler arasında gereksiz bulunur, annem ve redditorlar bu fikirdeydi, ben inatla hep kasnak da edindim ne zaman etamin alışverişi yapsam, hepsinde de kasnak sadece çerçeve oldu. Siyah etamin kumaşı dışında kasnak kullanmanın işe yaradığı görülmez, kasnaksız daha hızlı bir işleme tekniği vardır zira kasnakta iğneyi her yöne sonuna dek götürmeniz gerekirken kasnaksız elinizde kumaşı istediğiniz hale getirerek bir seferde iki çarpı bile işleyebilirsiniz, iğne bir seferde iki delikten birden geçer.