1. evleri ve yolları ayırdıktan dokuz sene sonra şu işi de halledelim bari şeklinde gerçekleştirdiğimiz eylem. avukatsız hallettik. günümüzü aldık, duruşma salonunda da işimiz on dakika sürdü. tarih 26 eylül 2018. onbeş gün sonra yazılı kararı tebellüğ ettik. bitti değil mi. değil. yaklaşık onbeş gün önce nüfus kağıdımı yenilemek için gittim. kütükte halen evliyim. mahkeme kararı henüz nüfusa bildirilmemiş. şimdi adliye yolları göründü. mahkeme kalemine gidip sorup soruşturmak gerekiyor. nüfus kütüklerine konuyla ilgili bilgi yazısı göndermekle görevli elemana dalmadan nasıl yapılır bilmiyorum. sabır katsayımın pik yaptığı bir ara gidip şansımı deneyeceğim. sulh hukuk mahkemeleri böyle işliyorsa adaletle işi olan insanları halini düşünmek bile istemiyorum.
    #138414 laedri | 6 yıl önce
    3eylem 
  2. Birden solda görünce kadınların boşanmış erkeklerden hoşlandığını düşündüğüm eylem.

    Niye saldırdınız olm başlığa?

    Düşüyorsa böyle bir evlenip boşanacağım eylemdir.

    (bkz: )
    #138410 Tukenmekte olan kisi | 6 yıl önce
    0eylem 
  3. eskiden japonya'da 3 defa yaptığınızda, bir daha evlenemediğiniz eylem.

    yanılmıyorsam heisei dönemi veya shouwa dönemi'nin son 10 yılında falan kaldırılmış olsa gerek bu uygulama. yani aşağı yukarı 80'ler gibi.
    #138408 jean baptiste de la rose et la croix | 6 yıl önce (  6 yıl önce)
    2eylem 
  4. yeni evlenmiş birisi için bir seneden önce pek de mümkün olmayan eylem. yani evlenirken en az bir sene boşanamayacağınızı bilerek evlenin derim. yasa mı böyle bilmiyorum açıkçası ama yeni evlenen birisi ancak evlilik tarihinden bir sene sonrasına mahkeme günü alabiliyor, onu biliyorum.

    bir seneyi doldurmuş evliliklerde ise yoğunluğa göre değişmekle birlikte en erken 1 ay sonrasına gün verilir. hani yine bir düşünme payı bırakıyorlar. bugünü verirken de hakim biraz işini seven bir adamsa çiftlerle görüşmek ister. ilk sorusu da "çocuğunuz var mı?" olur. hakim tanıdık çıkarsa 1 hafta sonraya da randevu verebilir.

    boşanmayla ilgili minik bir detay, avukatı gerektirmeyen anlaşmalı bir boşanma olsa bile boşanmayla ilgili şartların metne dökülmesi gerektiğidir. yani, bir avukat tanıdığına ihtiyaç var yine de. ha google ile aratarak da bulunabilir hazırlanması gereken döküman. bu döküman mevcut malların paylaşımı, nafaka, var ise çocukla ilgili haklar ve paylaşımları kurala bağlamayı sağlar. abes şeyler yazılmışsa iki tarafın hakkını korumak adına mahkeme zaten müdahil olacaktır.

    eğlenceli bir eylem değildir. ama dünyanın sonu da değildir. karşınızdaki insan hayvan değilse kimse akabinde zil takıp göbek atmaz. yine de ilişkide umut görünmüyorsa iki taraf için de en doğru eylemdir.
    #138405 larden loughness | 6 yıl önce (  5 yıl önce)
    1eylem 
  5. yakin zamanda basima gelmis olay. hukuki acidan 2'ye ayrilir; anlasmali ve cekismeli bosanma. birincisinde protokol hazirlanir imzalanir, avukatli veya avukatsiz aile mahkemesine basvurulur. ikincisinde nedir bilmiyorum ama taraflarin anlasamadigi bir mevzu varsa cekismeli bosanma olur. insan acisindan 500'e ayrilir; en sik karsilasilanlar yillarca surecek bir kalp kirikligi olan veya dostane ayriliklardir.

    ben anlasmali bosandigim icin avukatsiz da goturebilirdim fakat tavsiyem oldukca kilcikli olmasindan ve hali hazirda streste oldugunuzdan avukatli olmalidir.

    her bosanma sabah programlarinda gordugunuz gibi, yani kavga dovuslu degil de dostane kararlarla olabilecegi icin bir tanidiginiz bosanma islemlerine basladiginda veya bosandiginda "yhaaa hic mi barisma sansiniz yok??? :~~(" veya "zaten hic sevmiordum esini" veya "siktir et sana kari/koca mi yok?" gibi antin kuntin seyler soylemek yerine "ikiniz icin hayirlisi olsun" demeniz kafidir. (bkz: )

    bunun disinda en azindan tercihen cinsiyetinize ozel, ayni deneyimleri yasayan insanlarin konustugu bosanma forumlarini takip etmeniz veya psikologa gitmeniz tavsiye edilir.
    #138403 msc | 6 yıl önce
    1eylem