Gülüşü evet belki çok klişe bir laf ama gülüşü. Saklamadan korkmadan çekinmeden gülmesi. Belki çocukça bir gülüş veya ardında binlerce anlam barındıran bir gülüş olsun. insan baktığında içi huzur dolsun yeter.
çekici'si olması lazım. bir de çekici ehliyeti öyle bir şey varsa. çekilen arabalarını kurtarmaya çalışan insanlarla münakaşaya girmeden rahat bir tavırla çekicilik yapmaları.
kendi adıma, zamana, duruma, kişiye göre değişen detaylardır.
beş altı sene önce, ankara'da bir dolmuşa binmiştim. dolmuşta oturacak yerler doluydu. benim dışımda bir iki tane de ayakta yolcu vardı. bunlardan biri de, görenin bir daha bakacağı güzellikte bir kadındı. içimden, 'vay anasını. bu kadın nasıl bir erkekle birliktedir acaba?' diye geçirdiğimi hatırlıyorum.
bir kavşağa yaklaşırken, şoför 'ayaktaki yolcular çöksün. ilerde kontrol var.' dedi. kenara tutunarak çöktüm. tabii bahsettiğim kadın da çöktü. ama ne çöküş. bildiğin adanalı oturuşu yaptı.
aha şöyle bir şey: cf.kizlarsoruyor.com/... otuz saniye öncesine kadar, ulaşılmaz çekicilikte görünen kadının tüm çekiciliği bir anda bitti gözümde. resmen, kadınla birlikte kadının tüm güzelliği ve karizması da çöktü gözlerimin önünde.