1. kulak ağrısıyla yarışır. ikisini de çektim değişik zamanlarda. evlerden ırak. kafasız olmaya özeniyor böyle durumlarda insan. ama böbrek ağrısıyla yarışamaz diyor çekenler.
    her durumda ağrılar vücudun sisteminden gelen uyarılardır. ağrının olduğu yerde sorun vardır ve ilgili hekime müracaat gerekir. şimdi özel kliniklerde gece nöbetçisi de oluyor diş için. neden? çünkü bütün ağrılar sinsi sinsi geceyi bekler insanın canına okumak için.
    #43347 laedri | 8 yıl önce
    0hastalık belirtisi 
  2. nedendir bilinmez, hep evde ağrı kesici olmadığında ortaya çıkan beladır. ağrı kesici olsa dahi ilaç kullanmaktan pek hazzetmediğimden garip karışımlar yapıp ağrıyı az da olsa hafifletmişliğim hatta belli bir süre (yarım saat kadar) uyuşturmuşluğum vardır efenim. evinde ağrı kesicisi olmayan ya da benim gibi doğal karışımlardan ottan yapraktan keyif alan dostlara selam ederim:

    kocakarı ilacı no 1: taze sıkılmış limon suyu, ezilmiş sarımsak ve tuz karıştırılıp çirkin bir bulamaç haline getirilir, bir pamuk yardımı ile bu karışım dişin üzerine yerleştirilir, isteğe göre pamuk ısırılıp bir süre bekletilebilir ve bir süre sonra dişinizin uyuştuğunu acının hafiflediği hissedilip rahat bir nefes almaya başlanır. ancak bu hafifleme uzun süreli değildir, aynı işlemi sık sık tekrar etmek gerekebilir.

    kocakarı ilacı no 2: toz zencefil! günün birinde "bir evde neden toz zencefil bulunur ki?" diye sormuştum anneme, o da "ne zaman neye yarayacağını bilemezsin" diye cevap vermişti. diş ağrısı yaşadığım bir gece kafamı duvarlara vurmaktan yorulup son kalan beyin hücrelerimle mutfağa daldığımda rafta onu gördüm ve tozu dişimin üzerine döktüm ve saniyeler sonrasında yaşadıklarıma inanamadım. ağrı kesilmiş, hatta yanağımın tamamı uyuşmuştu. şok olmuş bir halde biraz daha toz alıp hafifçe suyla macun haline getirip hap kadarını dişin üzerine koydum ve bekledim. yarım saat sonra ağrı yine nüksettiğinde aynı şeyi uyguladım, ve tekrar ve tekrar... sabaha kadar sağlıklı bir uyku yaşayamadım belki ama en azından acımın ciddi anlamda azaldığını görmek paha biçilemezdi o an. sabah ilk iş doktora koştum elbette.

    kocakarı ilacı no 3: ve herkesin bildiği uyguladığı o efsane! rakı! pamuğa rakı dökülüp dişin üzerine yerleştirilir, dişin ağrısı azıcık hafifler ama zaten ufaktan çakırkeyf olmuş bünye diş ağrısını bir kenara bırakıp az peynir çıkarıp yanına da kavun kessem, arkadan müzeyyen senar çalarken bir duble atsam mı acaba diye düşüncelere dalmışken bir köşede sızılır.

    iş bu tarifler tıbbi bir boyut taşımamaktadır, bu garip yazar da tıp veya alternatif tıpla ilgili bir profesyonellik sahibi değildir. dişiniz dayanılamayacak derecede ağrıyorsa en yakın diş hastanesinin acil bölümüne gitmeniz önerilir.
    #43359 the fool | 8 yıl önce
    0hastalık belirtisi 
  3. iki gündür ebemi s.ken ağrı. karanfil, tuzlu su, novalgin hiçbiri fayda etmedi. devlet hastaneleri sağolsun diş için randevu bile alınmıyor. son çare yukarıdaki yazarın tavsiyesiyle alıp deneyeceğim, o da fayda etmezse paraya kıyıp mecburen özele gideceğim.
    #233874 fransiz pier | 4 yıl önce
    5hastalık belirtisi 
  4. Yaşayanın bilebileceği ve çok ağır fiziki dayanıklılık gerektiren bir meret... 'O' koltuğa oturmadan da geçmez.
    #233987 zifr | 4 yıl önce
    0hastalık belirtisi