1. 1970 lerin sonunda, milliyetçi kuomintang partisinin (kmt) o dönemdeki lideri 'nun olumlu reformları ile başlayan ve demokratik yollarla seçilen ilk tayvan başkanı olan 'nin başa geçtiği yıl olan 1996 ya kadar devam eden demokratikleşme süreci sonucu uzun soluklu bir "" (bkz: ) geçirmiş ve üçüncü dalga demokrasileri arasında yerini almış ülke.
    #22702 fly | 8 yıl önce
    0ülke 
  2. üzerinde çin cumhuriyeti (中華民國) isimli ülkeyi barındıran ada. lakin 23 ülke haricinde, kimse çin halk cumhuriyeti ile ters düşmek istemediği için bu ülke için tayvan ismi kullanılır genelde. o 23 ülkede de tek avrupa ülkesi vatikan zaten. adamların çhc ile ilişki kurma gibi bir durumları zaten yok haklı sebeplerden ötürü.

    çin'in orijinal kültürü bu adada devam etmektedir. kültür devrimi'nden sonra çin halk cumhuriyeti'nde çince karakterler değiştirilmiş ama burada hala eski karakterler kullanılmaktadır.

    portekizliler bu adayı çok sevdikleri için güzel ada anlamına gelen formosa ile anarlar bu adayı.
    #66983 touma seguchi | 7 yıl önce (  7 yıl önce)
    0ülke 
  3. covid-2019 konusunda mükemmel bir iş çıkartmış ülke.

    piyanist bir tayvanlı arkadaşım bana "bak yeni açıldı burası" şeklinde bir avm fotoğrafı attı. ben de kendisine "virüsten korkmuyor musun?" dedim. bunun üzerine "ne virüsü? sen hiç haberlere bakmıyorsun herhalde" dedi.

    hakikaten de adamların şu an virüs derdi falan yokmuş. rahat rahat maskesiz, endişesiz gezip tozuyor adamlar.
    5ülke 
  4. 3 nisan 2021 tarihinde gerçekleşen bir tren kazasında 50 kişinin hayatını kaybettiği ülke.

    gerek çin kaligrafi sanatının mirasçısı olması, gerek mirasçısı olması, gerek bazı arkadaşlarım sebebiyle asya'da en sevdiğim ülkelerden birisi. üzüldüm onlar adına.
    0ülke 
  5. Taliban'ın Afganistan'da iktidarı ele almasından sonra, çin halk cumhuriyeti'nin bir sonraki hedefi haline gelmiş ülke.

    Adamların demokratik yönetimlere garezi mi var nedir...
    0ülke 
  6. yerli halkları olan ada. ama yerli halkı adanın sadece %3'ünü oluşturmakta. geri kalan han, hokkien ve hakka çinlisi.

    zaten hokkien ve hakka da han çinlilerinin alt grubu olduklarından (dil farkı var ama) nüfus büyük oranda han çinlilerinden oluşmakta.

    çinli nüfusun %70'i ise sırasında gelmiş.

    numaralı girdide de belirtildiği gibi çin'in devrim öncesi kültürü bu adada yaşatılmakta. ama çin halk cumhuriyeti de döneminden itibaren klasik kültüre dönüş yapmaya başladı. mesela , mao'dan çok çin klasiklerinden alıntılar yapmakta konuşmalarında.
    #285802 bachophile | 2 yıl önce
    0ülke