gündelik konular üzerinden yapılan hoşbeş, geyik, makara, taşak.
Herkes hayatında Goygoy yapar ama bunun hakkını çok azımız verebilir. Mesela twitter'da brudermartin ve snalcakar arasında geçen Goygoy nitelikli gogoya örnektir. Bunun dışında sözlük platformunda ise bilgiyi mizahla harmanlayan içinde bir miktar gönderme olan girdilerimiz de bir çeşit goygoydur. Goygoy iletişimin en yalın hali değildir ama en azından karışık değildir. Her iq seviyesindeki insan yapabilir. Bu yüzden bu konu çokça yanılgıya düşüldüğü gibi iq seviyesini belirleyebilen bir davranış değildir. Zeka spesifik değil yani. Ben daha ziyade canı sıkılan insanların yaptığını gördüm. Gerçi o bile tam net değil. İsviçreli bilim adamları meme görmenin erkek ömründeki etkilerini araştıracaklarına bunu araştırmalılar aslında. Kim bilir goygoyun bünyelerde ne gibi etkileri var.
Bak bu girdi de goygoydu. İçinde yeterli mizah ve bilgi bulundurmadığından standart bir Goygoy.
Hepimiz hayatta maske takmak zorunda kalırız. Bu maskeleri yüzümüzde tutmak için zihnimizi zorlarız. Bu durum ruhumuzu yorar.
yorulan ruhlara goygoy iyi gelir. Akşam eve gelip üzerinize rahat bir şeyler giymek gibidir. Nefesi açar, yüzleri güldürür. goygoy boş konuşma değildir; öğreticidir, ufuk açar.
Goygoy ehli zaman ve mekan aramaz. Mümkün olan her şartta goygoya dahil olur. konu bulmakta zorlanmaz, laf lafı açar. Gerekirse "goygoy toplum içinmidir, yoksa goygoy, goygoy içinmidir" diye tartışır ve goygoyu sürdürür.
Hayat üzerinize gelmeye başladığında "koy götüne rahvan gitsin" diyerek tek başınıza bile goygoy başlatabilirsiniz. Bir bardak çay ve temiz hava yeter.
Günümüz teknolojisi, whatsapp gibi uygulamalar üzerinden de goygoy yapma imkanı sağlamıştır.