bu ülkede nüfusun %3 kadarı kedi ve köpek eti yiyor.
kedi-köpek eti deyince herkesin aklına çin, vietnam gibi uzakdoğu ülkeleri gelir, oysa medeni avrupa'nın göbeğindeki en medeni ülkelerden biri olan isviçre'de etini yemekle kalmayıp binlerce yıldır insanoğlunun yoldaşı olan kedi ve köpeklerin kürklerinden yatak örtüsü, giysi bile yapıyorlarmış.
isviçreli hayvanseverler kedi ve köpek eti yemenin yasaklanması için kampanya başlatmış. ülkede kedi köpek eti satmak suçmuş ama kendin besleyip yemek suç değilmiş. alplerde yaşayan bazı köylü ve çiftçiler noel yemeği olarak kedi eti pişirip yiyor, köpek etinden sosis, kedi kürklerinden giysi yapıyorlarmış. kedi kürkü pazarları bile varmış. bu hayvanları kendileri yetiştirdikleri için suç kapsamına girmiyormuş. hayvanseverler bu barbarlığın yasaklanması için yıllardır lobi yapıyor ama her seferinde parlamentodan red yiyorlarmış.
Millet yıllardır hep köpek eti yiyor diye çinlilere ana avrat saydırır durur ama bak avrupa'nın göbeğinde isviçre'nin bir kısım köylülerinin de geri kalır yanı yokmuş.
gerçi isviçre'nin yakın geçmişi bile sanıldığı kadar medeni değil. 1981 yılına kadar fakir ailelerden zorla kopardıkları çocukları köle olarak kullanma olayı verdingkinder devam etmiş. oysa amerika'da bile kölelik 19. yy'da kalkmıştı. bu zavallı çocuklar yıllarca en ağır işlerde yalınayak çalıştırılmış, kız olanları sahipleri tarafından tecavüze uğrayıp yıllarca seks kölesi olarak da kullanılmış.