uğur dündar'ın korumasını dövdüğü ünlü sekansla genç kuşakların da tanıdığı, taranto-bezmen davası'nın taraflarından Fuat Bezmen'in oğlu, santral mensucat'in (ki zeytinburnu semtinin en önemli geçim yerleri arasında yer alan, emre belözoğlu'nun babası gibi birçok kişinin çalıştığı sektörün devi bir fabrikaydı) veliahtı. Sabetayist bir aileden geldiği söylenmesine, kendisinin de Amerika'daki iade davasında "ülkemde yahudi olduğum için kötü davranıyorlar" demesine rağmen babası "biz 5 asırdır müslümanız" demiş, Uğur Dündar'ın kendisine taktığı "Haramzade" lakabı da "aslını inkar eden Haramzadedir" meselinden gelmekte.
1938'de onca zenginliğin içine doğan ve İsviçre'de okuyan, genç yaşta aile şirketinin başına geçen Halil Bezmen, playboyluğu ve müsrifliğiyle tanınıyordu. Kendisi hakkında büyük bir takip yürüten uğur dündar'ın haramzade adlı kitabında "dünya s.kimde değil" dediği yazılı. Ancak 80'lerin sonunda hazıra dağ dayanamayacağı görülür. Bezmen önce Santral Mensucat dışındaki şirketlerini satarak borçları kapatmaya çalışsa da 1993'de Santral da iflas eder, böylece ailenin tüm malına mülküne haciz gelir. Bu hacizler babası Fuat Bezmen'le de ömür boyu sürecek bir dargınlığa yol açar. Halil Bezmen ayrıca vergi kaçırma ve hayali ihracat gibi suçlamalardan aranmaya başlar ki, tüm bu süreçte de Amerika'da kaçmış, connecticut eyaletinde lüks bir villaya yerleşmiştir. Diğer yandan Halil Bezmen adı, shp belediyeciliğinin sonunu getiren iski klor yolsuzluğuna da karışır.
Bu olayların üstüne, 1994'te hacizli antika koleksiyonunu da sahte alıcı ve göndericilerle Amerika'ya kaçırmaya çalışırken malzemeler limanda arena'ya yakalanır. Uğur Dündar'ın H. Bezmen'in Connecticut'taki evine gitmesi ve korumasıyla kavga etmesi, üstüne polislerce gözaltına alınması ve sonrasındaki olaylar da hep 1994 yılında yaşanır.
2002'de fbi tarafından yakalanıp dokuz ay sonra Türkiye'ye iade edilen Halil Bezmen, kefaletle serbest kalır, vergi affından faydalanarak vergi kaçakçılığı davasından, daha sonra diğer davalarından beraat edip borçlarını da ödediğini iddia eder. Şimdilerde roman yazıyor, ayrıca kendisine zaman zaman Uğur Dündar'a karşı yandaş medyada mikrofon uzatılıyor.