1. dünya tarihinin en büyük boksörü olarak kabul edilmiş olan amerikalı müslüman boksör.

    islam dinene geçmeden önce Cassius Marcellus Clay Jr.'dı ismi ama din değiştirdikten sonra muhammed ali ismiyle anılmaya başlamıştır.

    amerika'nın vietnam çıkartmasına katılmadığı gerekçesiyle adeta istenmeyen adam ilan edilmiş. ama yinede düşüncesinden taviz vermemiştir. unvanları ve maç yapma hakları elinden alınmış

    bu dönemde amerika'daki bir başka müslüman olan ile yakın ilişkiler kurmuş ve islam diniyle ilgili bilinçlendirme çalışmalarına katılmış.

    hayatının son 30 yılını yla geçirdi. 2016'nın haziran ayında hayatını kaybetti.
    #10175 thedirector | 8 yıl önce
    0sporcu 
  2. ”Nereye gittiğimi ve gerçeği biliyorum, benim olmamı istediğiniz şey olmak zorunda değilim. İstediğim gibi olabilirim.”

    #276874 becoolnotfool | 3 yıl önce (  3 yıl önce)
    0sporcu 
  3. bazı anketlerde yüzyılın sporcusu, yüzyılın en iyi ağırsıklet boksörü olarak nitelendirilmiş bir sporcu.

    gerçek ismi cassius clay. hayatının ilerleyen dönemlerinde müslüman oluyor ve muhammed ali ismini alıyor. sanıyorum dünyada yalnızca bizim ülkemizde müslümanlık öncesi ve sonrası isimleri harman edilerek olarak anılıyor.

    etliye sütlüye karışmayan bir şöhret olmak yerine politik duruş sergileyen bir karakter olarak hafızalarda yer etmiştir.

    spor hayatında "float like a butterfly, sting like a bee" kelebek gibi uçarım, arı gibi sokarım. sloganı hala hatırlanıyor.

    müslüman olma hikayesi türk basını tarafından uzun uzun ballandıra ballandıra anlatıldığı için türk halkı esasında hiç ilgi duymadığı boks sporunun fanı haline gelmişti bir dönem. sabahın dördünde kalkılıp tv'dan canlı yayınlanan ünvan maçları izlenirdi. muhafazakar kesim kendisini bir mücahit olarak görür, muhammed ali'nin her galibiyetiyle bütün hıristiyan dünyası dize getirilmiş gibi bir coşku yaşardı.
    #279252 laedri | 3 yıl önce
    0sporcu 
  4. Çağrı (the message) filminde bilal-i habeşi rolü ilk kendisine teklif edilmiştir.
    #279301 amarcord | 3 yıl önce
    0sporcu 
  5. En iyi ağır siklet.

    Ama kirli boks yapan kısa boylu adam, onu bir kez yendi.
    #293968 your hopes are other peoples jokes | 2 ay önce (  2 ay önce)
    0sporcu