1. i.ibb.co/...

    2002'de kurulmuş istanbullu metalcore grubu. bir zamanlar 'in ve 'ın arkasında çalan elemanlar olarak tanırsınız belki. ya da okan bayülgen'in yaptığı programların birinde canlı müzik yapılan sahnenin arkasında çalan elemanlar olarak...

    ben kendilerini harcadıklarını düşünüyorum. tamam, çok fazla eleman değişikliği oldu, kurucu üyelerden gruptan adeta atılarak uzaklaştırıldı, yerine getirilen 'ün scream vokali "sesin mi kısıldı koçero?" tepkisi aldı. ama gene de bir sıçrama bekliyordum ben kendilerinden. 2010'a kadar bar grubu olarak kalmaları da, en azından benim beklentilerimin suya düşmesinde etkili olmuş olabilir.

    2010'da isimli ep'lerini çıkardılar. susma ve iyiydi. 4 yıl sonra da, kendilerini biraz da olsa popülerleştirecek albümü çıktı. kindar ve demokrasi , özellikle gezi direnişi zamanında hem ruhen hem de bedenen ciğeri sökülmüş çapulcuların gönlünü çalmıştı. bağnaz da şu anki türkiye'yi sert bir şekilde eleştiren, nefis bi' şarkıydı. aradan geçen 5 yılda toprağa gömülü kaldı murder king. yaklaşık 3 ay önce şimdilik son albümleri olan fiyasko 'yu satışa sunmuşlar.

    fiyasko'daki 10 şarkının 4'ü türkçe, geri kalanı ingilizce sözlü. , , ve bence yaptıkları en kötü şarkılar. facia'daki yarım dakikalık soloyla gönül çelmeye çalışmışlar ama olmamış. bizler özgürüz'ün girişi metalcore'cular için nimet olabilir ama geri kalan metalcilerin burun kıvıracağından eminim. murder king her zaman protest sözlere sahip bir grup oldu. demokrasi şarkıları bir ara yasaklanmanın eşiğinden dönmüştü diye hatırlıyorum. fiyasko'nun özellikle türkçe sözlü şarkılarında da aynı protestliği görebiliyorsunuz ama beylik sözlerine fazlaca yer vermişler. bahsettiğim bizler özgürüz'de "bomboş sokaklar/ ay ışığının altında/ masum hayatlar/ tekmelerin altında// korkmayız (susmayız) anne" nakaratı var mesela. ardından, koro halinde "bizler özgürüz/ kalıplara girmeyiz/ bizler özgürüz/ yasaklarla sinmeyiz/ bizler özgürüz/ yarılmakla bitmeyiz/ bizler özgürüz/ vurulmakla ölmeyiz" kısmı geliyor. "bi' bitmedi bu beylik sözleri be" diye kulaklığı çıkartıp attım ben bi' süre. yer yer gaza getiriyor bu sözler çünkü bass gitarı şarkıların içine tam da yerinde yerleştirebilen bir grup murder king. şarkıların sözlerinden ziyade, müzik sizi gaza getirip isyana teşvik ediyor. da böyleydi mesela. ama sadece müzik yetmiyor bazen işte; sözlerle desteklenmemiş metali sevmeyen kitle halen yeniliklere kapalı.

    albümün giriş şarkısı alert çok başarılı. etkileri fazlasıyla belirgin ve yürek okşuyor. albümü bitiren wake up da "bu kadar lay lay lom yeter, işte bu be!" dedirtti bana. normal hızdaki çift cross'lu giriş, tekdüze riff'leri de rahatlatmış. ama genel olarak, albümü beğenmem zor çünkü yukarıda belirttiğim eski kafalı kitledenim ben de. ne yazık ki beni kesmiyor artık murder king'in beylik sözlerinin üzerine kondurduğu 2-3 akorlu şarkılar.

    fiyasko albümünü şuradan dinleyebilirsiniz. umarım uzun yıllardır beklediğim sıçramayı yaparlar. geç olsun, güç olmasın.
    #150873 lake of the hell | 6 yıl önce
    0müzik grubu 
  2. Karavan’da hiç çaldılar mı hatırlamıyorum, ancak özgür özkan’lı kadrosuyla 2005-2008 arasını, cumartesi gecelerini ’ta domine etmişlerdi. Sonrasında özgür ayrıldı, ’la devam etti. Ya da halihazırda çalıyordu.. bilemedim. Her neyse, zamanında cumartesi gecelerimizi şenlendirdikleri için kocaman bir tşk kendilerine. respect ve stayla.
    #150881 little wing | 6 yıl önce
    0müzik grubu 
  3. Bi zamanlar dorock’ta çalan grup.

    Sabahlara kadar canlı canlı dinleyip, az kafa sallamadık. 00:30 gibi sahneye çıkıp, 05:00’e kadar o performansı sağlamak kolay bir şey değil. Artık youtube’tan açıp dinliyoruz.
    #150884 bulamadimbirnick | 6 yıl önce (  6 yıl önce)
    0müzik grubu 
  4. türkiyenin en uzun soluklu ve en kaliteli metal gruplarından biridir. hem toplumsal sorumluluk olarak hem de müzikalite açısından heavy metal müziğin tüm gerekliliklerini yerine getirmiş, hem de çok uzun yıllar dağılmadan kalabilmiştir. pentagramı her zaman ayrı tutarım (çok sevmem ama sonuçta gençlik yıllarımdan beri ayakta kalabilmiş tek gruptur) ona fahri kral diyelim, ama türk metal piyasasının gerçek kralı murder king dir
    #223765 mr beam | 4 yıl önce
    0müzik grubu