1. 2015 yapımı, devasa açık dünyaya sahip güzel dönemine göre güzel grafikler sunmuş olan güzel mekanikli çok güzel ama bayık oyun. bayık olmasının sebebi; devasa açık dünyada hikaye görevlerinin çok kısa olmasına dayanarak oynanış süresini uzatmak adına kopyala yapıştır etkinlikleri. klasik ubisoft açık dünya oyun formulü güdülmüş anlayacağınız. bu kısmına girmeden bazı majör noktalara değinmek gerekirse;
    hikaye:
    bana 'ü andıran mad max evrenine yakışmayan kararlar alınmış izlenimi verdi. adamımız max duygusallığı filminde bırakıp hayatta kalma içgüdülerine göre kararlar almaya başlamıştı ama bu oyunda bunu biraz kırıyor. bu kimilerine hoş gelebilir elbette, saygı duyarım. max gibi katı bir adamın onu o yapan özelliklerden birini çok kısa sürede değiştirmesi benim gözüme batı.

    müzikler
    oyun neredeyse hiç müzik duyulmadan bitiriliyor. müziği de geçtim bir sinyal sesi bile yok. sinyal sesini de şöyle açıklayım; hani kimi oyunlarda düşman, karakterimizi gördüğünde ya da biz bir arabayı kovalarken yavaş kaldığımızda konvoyla bağımız koparken bir takım uyarıcı sesler çıkar ya işte o sesler yok ama bu durumu bir eksi olarak göremedim, mad max ruhuna yakıştırdım zira oyunda buna gerek de yoktu. oyunda müzik olmadığını havaalanına girerken -sanırım ilk defa- bir müzik çaldığı sırada, uyarıcı ses olmadığını da bu griyi yazarken fark ettim. o derece ihtiyaç var yani.

    oyunu oyan yapan mekanikler:
    bu oyunun mekaniklerinde gördüğüm hiçbir sorun yok. dövüş mekanikleri çok -ama çok hatta fazla- sağlam. lafının hakkını vere vere dövüşüyoruz. bazı yerlerde oyunun dodge mekaniğinin doğru çalışmadığı söylense de ben öyle düşünmüyorum. çünkü adamlar gerçekçi yaklaşmış konuya. diğer oyunlardaki gibi adımın birine kombo yapmak için düşmanla beraber yere yatıığımız sırada diğer adamlar alkışlarla ritim tutmuyor ve bize saldırmaya devam ediyor. bu sebeple kombo yapmadan önce de dayak yememek için düşünmek gerekiyor.

    atmosfer:
    m-u-a-z-z-a-m!

    ubisoft açık dünya formulünü izlediği için herkese hemen gelmeyen yapısından dolayı bu oyun çöp muammelesi görse de mad max evrenine ilgi duyan biraz sabırlı kişileri tatmin edeceği su götürmez bir gerçek.
    #140839 razay | 6 yıl önce
    1video oyunu 
  2. 1979 yılında yayınlanan, başrolünü 'ın oynadığı nükleer kıyamet sonrası evrenin ilk adımlarının atıldığı, kült, vahşi filmi. aynı isimli serinin de ilk filmidir.

    (bkz: )
    (bkz: )
    (bkz: )
    #140840 razay | 6 yıl önce (  6 yıl önce)
    0film serisi