1. Kongo'da tekrar salgını başlamış ve geçmişteki benzerlerinden farklı olarak bu sefer kontrol altına alınmakta zorlanılan had safhada bulaşıcı ve ölümcül virüs.

    Kongo sağlık bakanlığının 8 mayısta salgın alarmı vermesinden sonra hastalık, 9 gün içinde 1.2 milyon nüfuslu Mbandaka'ya ulaştı. burada önceki serumlara direnecek şekilde evrimleştiği dile getirilen senaryolar arasında.

    dünya sağlık örgütü 2014 salgınındaki görece başarısızlığı konusunda ağır şekilde eleştirilmişti. şu anda, ağır karantinalarla önü kesilene kadar 11 bin kişiyi öldüren 2014 salgınına kıyasla çok az vaka ve ölüm var. sayının en fazla 40 olduğu tahmin ediliyor ancak dün iki hastanın karantinadan kaçmış olması, insanların dip dibe yaşadığı metropolde hastalıkların yüksek yayılma hızı ve nüfusun kontrolü gibi sıkıntılar gözönüne alındığında bu seferki salgını daha tehlikeli hale sokuyor.

    ailenizin felaket telalı son kurtadam el cezire'den bildirdi
    #93766 son kurtadam | 7 yıl önce (  7 yıl önce)
    0hastalık 
  2. ebola 1976'dan beri 13000 kişinin ölümüne sebep olmuş, çoklu organ iflası ile ölüme götüren bulaşıcı bir hastalıktır.

    bugüne kadar kırsal alanlarda ortaya çıkması ve yayılma/ öldürme hızının yüksekliği virüsün aleyhine çalışmış, kitleleri yok edecek kadar büyük salgınlar yaratmasını engellemiştir.

    ebola'nın kan yoluyla, özellikle meyve yarasaları tarafından hayvandan hayvana taşındığı tahmin edilmektedir. insanlara atlaması afrika'nın fakir ülkelerinde yaygın olan, özellikle kemirgen familyasından hastalık taşıyan vahşi hayvanların pişirilmeden, güneşte kurutularak yenilmesi, ölü hayvanların kan ve dokuları ile temas ile gerçekleşmiştir. Karantina uygulanmazsa bu noktadan sonra insan toplulukları arasında yayılır.

    iki ila yirmibir günlük kuluçka süresinin ardından kendisini ateş, boğaz kuruluğu, baş ve kas ağrısı, ishal karaciğer ve böbrek yetmezliği, iç ve dış kanamalar ile gösteren hastalık kan hücreleri, damarlar ve karaciğerde tutunur.
    #93767 son kurtadam | 7 yıl önce
    0hastalık